Uçucu Yağlar

5 ml

 

Tatlı su birikintilerinde su yüzeyinde açan nadir bir tür olan Pembe Lotus çiçeğinden buhar distilasyonu ile elde edilmiş %100 Saf Pembe Lotus Uçucu Yağıdır.

Muhteşem kokusunun yanında, özellikle A ve C vitaminleri açısından zenginliği sebebiyle cilt ve saç bakımında kullanılan değerli yağlar arasında yerini almıştır.

Cilt ve saç bakımında 50 ml sabit yağ içerisine 4-5 damla Pembe Lotus Uçucu Yağı seyreltilerek kullanılabilir.

Buhurdanlık veya difüzörde su içerisine birkaç damla damlatılarak ortam kokulandırma için kullanılabilir.

 

 

ADET
₺240,00 KDV Dahil
Sabit Yağlar

5 ml

 

Menekşe çiçeklerinden su buharı distilasyonu ile elde edilen %100 Saf Menekşe Uçucu Yağıdır. Hafif ve özel bir kokuya sahiptir. Cilt ve saç bakımında çeşitli faydaları mevcuttur. Nem verici etkisiyle cildin sağlıklı görünümü destekler yaşlanma belirtileriyle savaşır.

Cilt ve saç bakımında 50 ml sabit yağ içerisine 4-5 damla Menekşe Uçucu Yağı seyreltilerek kullanılabilir.

Buhurdanlık veya difüzörde su içerisine birkaç damla damlatılarak ortam kokulandırma için kullanılabilir.

 

ADET
₺240,00 KDV Dahil
Sabit Yağlar

30 ml

Pirinç kabuklarının soğuk press şeklinde sıkılmasıyla elde edilen %100 Pirinç Kepeği Yağıdır. Cilt bakımında özellikle leke ve ton eşitsizliği sorunlarında tercih edilmektedir.

Üç dört damla Pirinç Kepeği Yağının temiz cilde masaj yaparak uygulanması tavsiye edilir.

 

ADET
₺95,00 KDV Dahil
Sabit Yağlar

50 ml

 

Shea (Karite) ağacının meyvelerinden soğuk press yöntemiyle elde edilen %100 Shea Butter  (Karite Yağı)dır. Cilt için harika nemlendirme özelliğine sahip olan bu yağ kremsi kıvamı ve nem dolu yapısıyla tüm ciltler için harikadır. Gözenekleri tıkamayan yapısı ile cilt bakımında günlük olarak kullanılabilir. A vitamini bakımından zengin olması sebebiyle de sorunlu ciltlerin nemlendirilmesinde de tercih edilmektedir.

Az miktarda Shea Butter masaj yaparak cilde uygulanır. Benmari usulü eritilerek uçucu yağlar ve diğer sabit yağlarla karıştırılarak da kullanımı tercih edilebilir.

 

ADET
₺85,00 KDV Dahil
Sabit Yağlar

50ml

Argan ağacının meyvelerinden soğuk press yöntemiyle ısı uygulanmadan elde edilen %100 Argan Yağıdır. Saç bakımında benzersiz etkileri nedeniyle en sık tercih edilen yağdır. Saçların parlak, saç derisinin sağlıklı ve köklerin güçlü olmasına yardımcı olur. Cilt için ise mükemmel bir nemlendirme sağlar.

Yeterli miktarda Argan Yağı saç uçlarına sürülerek uygulanır bir süre bekledikten sonra yıkanır. Saç kökleri için 50 ml sabit bir yağda 10-15 damla kadar Argan Yağı seyreltilerek kullanılabilir. Cilt için birkaç damla Argan yağı masaj yaparak uygulanabilir.

ADET
₺95,00 KDV Dahil
Uçucu Yağlar

10 ml

 

Binlerce yıldır çeşitli kullanım alanlarına sahip, çok yönlü bir bitki olan lavanta çiçeklerinden su buharı distilasyonu ile elde edilen %100 Saf Lavanta Uçucu Yağıdır. Hem fiziksel hem de ruhsal anlamda birçok faydası bilinmektedir. Antibakteriyel özelliği ile akne-sivilce gibi cilt sorunları için kullanımı yaygındır. Sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisi sebebiyle ortam kokulandırmak için de sıklıkla tercih edilmektedir.

Cilt ve saç bakımında kullanmak için 50 ml taşıyıcı sabit yağ içerisine 5-10 damla kadar Lavanta Uçucu Yağı ekleyerek kullanılabilir.

Buhurdanlık veya difüzörlerde su içerisine birkaç damla Lavanta Uçucu Yağı damlatılarak ortam kokulandırma için kullanılabilir.

 

ADET
₺90,00 KDV Dahil
Uçucu Yağlar

10 ml

 

Tropikal bir tür olan çay ağacının yapraklarından su buharı distilasyonu ile elde edilen %100 Saf Çay Ağacı Uçucu Yağıdır. Özellikle akne-sivilce sorunları için kullanımı en çok tercih edilen uçucu yağdır. Antiseptik özelliğinin ergenlik döneminden itibaren yaşanan sivilce ve siyah noktalar üzerinde fayda gösterdiği bilinmektedir.

Diğer uçucu yağların aksine saf olarak bir damla Çay Ağacı Uçucu Yağı sivilce üzerine uygulanarak kullanılabilir. Geniş bir alana uygulamak için 50 ml sabit taşıcı yağ içerisine 5-10 damla Çay Ağacı Uçucu Yağı damlatılarak kullanılabilir.

 

ADET
₺74,00 KDV Dahil
Uçucu Yağlar

10 ml

Biberiye yapraklarından buhar distilasyonu ile elde edilen %100 Saf Biberiye Uçucu Yağıdır. Keskin ve ferah bir kokuya sahiptir. Saç köklerine ve derisine olan faydaları nedeniyle saç bakımında sıklıkla tercih edilir. Ayrıca antiseptik özelliği nedeniyle sivilce sorunları için de sıklıkla kullanılmaktadır.

Cilt, saç ve vücut bakımı için Biberiye Uçucu Yağı 50 ml sabit yağ içerisine 5-10 damla damlatılarak kullanılır. Ayrıca şampuan içerisine birkaç damla eklenerek de kullanımı sağlanabilir.

Buhurdanlık veya difüzörde su içerisine birkaç damla damlatılarak ortam kokulandırma için kullanılabilir.

ADET
₺80,00 KDV Dahil
Uçucu Yağlar

10 ml

Okaliptus ağacının yapraklarından buhar distilasyonu ile elde edilen %100 Saf Okaliptus Uçucu Yağıdır. Mentole benzeyen ferahlatıcı kokusuyla sevilen uçucu yağlar arasındadır. Nefes ve solunum için rahatlatıcı etkisinden faydalanmak için şişeden koklanabilir ya da oda kokulandırmalarında kullanılabilir. Cilt bakımında da akneler üzerinde faydaları bilinmektedir. Rahatlatıcı etkisi sebebiyle seyreltilerek vücuta masaj yapılabilir.

Cilt, saç bakımı ve vücut masajı için Okaliptus Uçucu Yağı 50 ml sabit yağ içerisine 5-10 damla damlatılarak kullanılır.

Buhurdanlık veya difüzörde su içerisine birkaç damla damlatılarak ortam kokulandırma için kullanılabilir.

ADET
₺80,00 KDV Dahil
Sabit Yağlar

50 ml

Kakao çekirdeklerinden elde edilen %100 Kakao Yağıdır. Oda sıcaklığında oldukça katı bir formda bulunan Kakao Yağı cilt ve saç bakımında kullanılabilir. Cildi, saçları ve tırnakları nemlendirmek için kullanılabilir. Güneşlenme sırasında bronzlaşmak için de kullanılan en ideal yağlar arasındadır.

Avuç içinde biraz eritilerek cilt bakımında kullanılabileceği gibi benmari usulü eritilerek de kullanılabilir. Diğer sabit yağlar ve uçucu yağlarla da karıştırılabilir.

ADET
₺55,00 KDV Dahil
Sabit Yağlar

50ml

Amerika’nın yakıcı çöllerinde yetişen çalılık şeklindeki bitkinin tohumlarından soğuk press yöntemiyle ısı uygulanmadan elde edilen %100 Jojoba Yağıdır. Cilt için oldukça değerli etkilere sahip özel bir yağdır. Her cilt tipi için nemlendirici olarak ve çeşitli cilt sorunlarına karşı koruyucu özelliğiyle kullanılır. Ayrıca saç bakımı için de idealdir.

Temizlenmiş cilde üç dört damla Jojoba Yağı masaj yaparak uygulanabilir.

ADET
₺90,00 KDV Dahil
Uçucu Yağlar

5 ml 

Çiçeklerin çiçeği olarak anılan Ylang Ylang ağacının çiçeklerinden su buharı distilasyonu ile elde edilen %100 Saf Ylang Ylang Uçucu Yağıdır. Güçlü ve benzersiz bir kokuya sahiptir. Parfümlerin vazgeçilmez uçucu yağıdır. Cilt ve saç bakımında kokusu ve çeşitli faydaları için tercih edilir.

50 ml sabit taşıyıcı yağ içerisine 4-5 damla Ylang Ylang Uçucu Yağı damlatılarak cilt ve saç bakımında kullanılabilir.

Buhurdanlık veya difüzörde su içerisine birkaç damla damlatılarak ortam kokulandırma için kullanılır.

ADET
₺140,00 KDV Dahil
Sabit Yağlar

 

30ml

 

Havuç tohumlarından soğuk press yöntemiyle ısı uygulanmadan elde edilen %100 Havuç Tohumu Yağıdır. Saç bakımında ve cilt bakımında yoğun nemlendirme özelliği nedeniyle tercih edilir. Bronzlaşmayı kolaylaştırdığı için güneşlenme sırasında cilde uygulanabilir.

Yeterli miktarda yağ vücuda ve saça sürülerek kullanılabilir. Yüz bakımı için temiz cilde birkaç damla Havuç Tohumu Yağı yeterlidir.

ADET
₺95,00 KDV Dahil
Sabit Yağlar

100 ml

Hindistan cevizi meyvelerinden soğuk press yöntemiyle ısı uygulanmadan elde edilen %100 Hindistan Cevizi Yağıdır. Cilt ve saç bakımında özel bir yere sahiptir. Güzel karakteristik kokusu ve oda sıcaklığında kremsi kıvamda bulunması ile kullanımı oldukça keyiflidir. Vücut için nemlendirici olarak kullanılabilir. Duştan sonra veya yazın güneş sonrasında cildin rahatlamasına ve beslemesine yarıdımcı olur. Saç bakımında ise muhteşem besleyiciliği sayesinde maske olarak kullanılabilir.

Saf halde kullanılabileceği gibi Hindistan Cevizi Yağı benmari usulü eritildikten sonra uçucu yağlar ve diğer sabit yağlarla zenginleştirerek de kullanılabilir. Yeterli miktardaki yağ cilde masaj yaparak uygulanır. Saç bakımı için dipten uça tüm saça sürülerek 15-20 dakika boyunca saçta bekletilir ve saçlar yıkanır.

ADET
₺55,00 KDV Dahil
Uçucu Yağlar

5 ml

Portakal çiçeklerinden buhar distilasyonu ile elde edilen %100 Saf Portakal Çiçeği Uçucu Yağıdır. Elde edilişi oldukça zordur bu özelliği ile çok kıymetli yağlar arasındadır. Hücreleri yenileme özelliği canlandırıcı ve kırışıklık karşıtı bir etkisinden dolayı tercih edilir. Ayrıca muhteşem kokusu ile insanları ilk andan itibaren kendisine hayran bırakmaktadır.

Cilt bakımı için Portakal Çiçeği Uçucu Yağı 50 ml sabit yağ içerisine 4-5 damla damlatılarak kullanılabilir.

Buhurdanlık veya difüzörde su içerisine birkaç damla damlatılarak ortam kokulandırma için kullanılır.

ADET
₺290,00 KDV Dahil
Sabit Yağlar

30ml

Baobab ağacının meyvelerinden soğuk press yöntemiyle ısı uygulanmadan elde edilen %100 Baobab Yağıdır. Hafif yapısı cilt tarafından hızla emilir, cildi korur ve yoğun şekilde nem verici özelliğe sahiptir.

Temizlenmiş cilde üç dört damla Baobab Yağı masaj yaparak uygulanabilir.

ADET
₺150,00 KDV Dahil
Sabit Yağlar

50ml

Tropik bölgelerde yetişen avokado ağacının meyvelerinden soğuk press yöntemiyle ısı uygulanmadan elde edilen %100 Avokado Yağıdır. Tüm ciltler için mükemmel bir yağdır. Cildin nemli, esnek ve genç kalmasına yardımcı olur.

Temizlenmiş cilde üç dört damla Avokado Yağı masaj yaparak uygulanabilir.

ADET
₺90,00 KDV Dahil
Sabit Yağlar

100 ml

Aloe vera bitkisinden elde edilen %100 Aloe Vera Jel’dir. Cilt bakımında doğallığı ve çeşitli fayları nedeniyle yoğun ilgi gören Aloe Vera Jel birçok konuda özellikle tercih edilmektedir. Yoğun şekilde nem sağlayan yapısı tüm ciltler için ideal bir tercihtir. Kızarıklık ve tahriş sorunları için de özellikle tercih edilebilir. Kuru ciltlerle birlikte yağlı ve sorunlu ciltlerin de kullanımına uygundur. Güneş sonrasında rahatlatıcı etkisi sebebiyle en çok tercih edilen doğal içerikler arasındadır. Duş sonrasında tüm vücut için yağlı his bırakmayan harika bir nem kaynağı olarak kullanılabilir. Ayrıca saçlara ve saç derisine nem vermek için de kullanımı uygundur.

ADET
₺41,60 KDV Dahil
₺52,00 KDV Dahil
Sabit Yağlar

30ml

Avusturalya’ya özgü bir tür olan Macadamia (Cadı fındığı) meyvesinden soğuk press yöntemiyle ısı uygulanmadan elde edilen %100 Macadamia Yağıdır. Saç ve cilt bakımında çeşitli faydaları sebebiyle sıklıkla tercih edilir. Cilde gerekli nemi sağlarken akne-sivilce sorunu olan ciltlerde de yatıştırıcı özelliğe sahiptir.

Temizlenmiş cilde üç dört damla Macadamia Yağı masaj yaparak uygulanabilir.

ADET
₺90,00 KDV Dahil
Uçucu Yağlar

10 ml

 

Portakal kabuklarından su buharı distilasyonu ile elde edilen %100 Saf Portakal Uçucu Yağıdır. Güzel kokusuyla insanları kendisine hayran bırakan Portakal Uçucu Yağı C vitamini açısından zengindir. Kokusunun zihin açıcı, rahatlatıcı ve neşe verici etkileri vardır. Çalışma odalarının kokulandırılmasında ve cilt bakımında kullanımı yaygındır.

Cilt ve saç bakımında 50 ml sabit yağ içerisine 10 damla Portakal Uçucu Yağı seyreltilerek kullanılabilir.

Buhurdanlık veya difüzörde su içerisine birkaç damla damlatılarak ortam kokulandırma için kullanılır.

 

 

ADET
₺70,00 KDV Dahil
Uçucu Yağlar

10 ml

Yeşil mandalina kabuklarından buhar distilasyonu ile elde edilen %100 Saf Yeşil Mandalina Uçucu Yağıdır. Canlandırıcı kokusu ile duşta ve çocuklarının çalışma odalarında kullanımı özellikle tercih edilir. C vitamini içeriğiyle cildin sağlıklı, canlı görünümünü destekler.

Cilt bakımında Yeşil Mandalina Uçucu Yağı 50 ml sabit yağ içerisine 4-5 damla damlatılarak kullanılabilir.

Buhurdanlık veya difüzörde su içerisine birkaç damla damlatılarak ortam kokulandırma için kullanılabilir.

ADET
₺90,00 KDV Dahil
Uçucu Yağlar

10 ml

Ardıç ağacının meyvelerinden buhar distilasyonu ile elde edilen %100 Saf Ardıç Uçucu Yağıdır. Güçlü ve meyvemsi bir kokuya sahiptir. Güçlü kokusuyla konsantrasyonu arttırmak için kullanımı yaygın olmakla beraber cilt bakımında antibakteriyel etkisi için özellikle tercih edilir.

Cilt bakımı ve vücut masajı için Ardıç Uçucu Yağı 50 ml sabit yağ içerisine 5-10 damla damlatılarak kullanılır.

Buhurdanlık veya difüzörde su içerisine birkaç damla damlatılarak ortam kokulandırma için kullanılabilir.

ADET
₺160,00 KDV Dahil
Uçucu Yağlar

10 ml

Itır bitkisinden buhar distilasyonu ile elde edilen %100 Saf Itır Uçucu Yağıdır. Çiçeksi ve meyvemsi bir kokuya sahip olan Itır Uçucu Yağı seyreltilerek cilt bakımında kullanılabilir. Olgun ciltler için kırışıklık karşıtı olarak ve sivilceler için kullanımında tercih edilmektedir.  Ayrıca hoş kokusu hem rahatlatıcı hem de böcek kovucu etkisiyle ortam kokulandırmada kullanılabilir.

Cilt bakımı ve vücut masajı için Itır Uçucu Yağı 50 ml sabit yağ içerisine 4-5 damla damlatılarak kullanılır.

Buhurdanlık veya difüzörde su içerisine birkaç damla damlatılarak ortam kokulandırma için kullanılabilir.

ADET
₺110,00 KDV Dahil
1 2 >

Sağlıklı ve mutlu bir yaşam için hayatınızda “Aromaterapi”ye yer açın! 

Aromaterapi, bitkilerin yaprak, çiçek, tohum, meyve, kök, sap gibi çeşitli kısımlarından elde edilen uçucu özellikli yağların tedavi ve güzellik amaçlı kullanım ritüelidir. aromaterapinin tarihi yaklaşık 6000 yıl öncesine dayanmaktadır. Bitkilerin muhteşem kokularını içeren öz yağlara bedeni ruhu ve zihni de tedavi eden bir terapi yöntemi olarak da tanımlanabilir. Eski Mısır, Çin, Roma, Arap ve Hint uygarlıklarından kullanılmış kadim bir yöntemdir. İbni Sina, Hipokrat gibi birçok önemli bilim insanı aromaterapiyi tedavilerinde kullanmışlardır. Romalıların ardından unutulmakta olan damıtma yöntemini tekrar hayata döndüren İbni Sina bu yöntemle Gül Uçucu Yağı elde ederek tedavilerinde kullanmıştır. 

Özellikle cilt bakımında değerli bir yere sahip olan aromaterapi, kadim bilgileri ve değerli içerikleriyle ihtiyacımız olan doğallık ile sağlığı yüzyıllardır insanlara sunmaktadır.

Aromaterapi de kullanılan yağlar sabit ve uçucu yağlar olarak elde ediliş yöntemleriyle ikiye ayrılır. 

Uçucu yağlar bitkilerin kök, yaprak, çiçek gibi çeşitli yerlerinden su buharı distilasyonu ile elde edilir. Uçucu yağlar bilinen yağlı hissiyata sahip değildir. Leke bırakmazlar. Şeffaf, açık sarı ve açık yeşil renklerde olabilirler bitkinin renki uçucu yağın rengini etkiler. Oldukça değerlidirler kilolarca bitkiden az miktarda uçucu yağ elde edilir ve kullanımı seyreltilerek yapılır. Bu nedenle ışık almayan küçük cam şişelerde saklanırlar.

Sabit yağlar; Soğuk sıkım yöntemiyle elde edilirler. Isı uygulanmadan elde edilmiş olamaları önemlidir. Uçucu yağların seyreltilmesinde kullanılırlar. Bitkilerin çeşitlerine göre yüksek vitamin ve minerallere sahiptirler. Cilt bakımında oldukça yüksek faydalara sahiptirler. Cilde gerekli olan nemi vererek sağlıklı aydınlık olmasına yardımcı olurlar. Ayrıca kırışıklık ve leke karşıtı özellikleri olan olan sabit yağlar da cilt bakımında önemli br yere sahiptirler.

Çerez Kullanımı

Polente Kozmetik olarak web sitesi deneyiminizi iyileştirmek için yasal mevzuata uygun çerezler (cookies) kullanmaktayız. Sitemizde kalmanız halinde çerez erişimine izin vermiş sayılırsınız. Detaylı bilgi için Çerez Politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.