Beş Adımda Cilt Bakımı - Sabah Bakımı Rutini - Polente Natural

Beş Adımda Cilt Bakımı - Sabah Bakımı Rutini


Gün sonunda uygulanan cilt temizliğiyle, ciltte biriken makyaj kalıntılarını, kirli havanın kötü etkilerini yok ettiğimizi biliyoruz. Peki, sabah uyandığımızda da doğal cilt bakımı uygulamak gerekli midir?Uyku esnasında cildimizi onarmak için çalışan vücudumuz yağ üretir. Sabahları yüzümüzde biriken yağın nedeni budur. Ayrıca yastığımız bile cildimizin yeniden kirlenmesini mümkün kılar. Bu yüzden, uyku esnasında cildimizde biriken yağ ve kirden arınmak, cildimizin yeni günde karşılaşacağı dış etkenlere karşı gardını oluşturmasına fırsat tanımak için doğal cilt bakımı rutinimizi tekrarlamamız gerekir. Yeni güne vakit kaybetmeden ve cilt temizliğimizi ihmal etmeden başlamamız için beş adımda sabah bakımı rutini oluşturabiliriz.

 

Güne Su İçerek Başlayın

Suyun vücudumuza olan olumlu etkisi hepimiz tarafından bilinir fakat bu mucizeyi uyanır uyanmaz tüketmek, sandığımızdan çok daha elzemdir. Vücudumuza, güne başladığımızın sinyalini bir bardak suyla verebiliriz. Böbreklerimizin, sindirim sistemimizin hızlanmasına, vücudumuzun ve cildimizin toksinlerden arınmasına yardımcı olur.

Ayrıca su, ciltte bir kalkan oluşturur. Yaşlılık belirtilerinin oluşmasını, yüzümüzün ödem toplamasını engeller.

Cildinizi Arındırın

Cilt temizliğinin ilk adımını, derinlemesine arınma sağlayan doğal cilt bakım ürünleri oluşturur. Temiz içerikli, su bazlı ürünler tercih ederek bu önemli adımın yaratacağı faydayı maksimum düzeyde hissedebiliriz. Nazikçe uyguladığınız peeling’i ılık suyla durulamamız, kan dolaşımımızı da aktif hâle getirir.

Tonikle Sıkılaştırın

Peeling’le arındırılmış cilde, tonik uygulamak pH değerini ve yağ üretimini önlemek adına oldukça önemlidir. Böylece cilt temizliğimizi tamamlar, yeni güne sıkılaşmış gözeneklerle büyük bir koruma altında başlarız.

Nemlendirmeyi İhmal Etmeyin

Nemlendiriciler, doğal cilt bakımı rutinlerinin vazgeçilmezidir. En iyi nemlendirme ürünlerini doğal içerikli, su bazlı nemlendiriciler ve serumlar oluşturur.

Göz Altı Bakımıyla Daha Canlı Görünün

Yüzümüzün diğer bölgelerine kıyasla çok daha hassas yapıda olan göz çevremizin, genel cilt temizliği sağlayan ürünlerden ve nemlendiricilerden farklı ürünlerle bakımı sağlanmalıdır. Yorgun ve koyu renkli gözüken göz altlarına uygulanacak doğal cilt bakımıyla çok daha canlı ve sağlıklı görünmeniz kaçınılmazdır.

 

Küçük İpuçları

  1. Bakım rutinlerimizin dışında, gün içinde iki kez yüzümüzü yıkamamız, gözeneklere biriken kirden uzaklaşmamızı sağlar.
  2. Vücudumuzun olduğu kadar yüzümüzün de masaja ihtiyacı vardır. Yüz masajı; kan akışını hızlandırır, kırışıklıkları engeller, yüzümüzün şeklini korumasına yardımcı olur.
  3. Yedi-dokuz saat gece uykusu almak, cildimizi onarmamız konusunda en büyük yardımcıdır.
  4. Yedikleriniz, cildimize yansır. Doğru beslenmeyen insanların ciltlerinde solgunluk, kuruluk, lekeler görülür. Ayrıca gıdalardan alacağımız vitaminler, kırışıklıkları önler.
  5. Eve döndüğümüzde makyajımızı silmek için vakit kaybetmememiz gerekir. Makyajın ağırlığından kurtulan cildi, peeling ve tonik yardımıyla arındırmak oldukça önemlidir. Cildimizin nefes alma süresini kendimizin belirlediğini unutmayalım.
  6. Kimyasal içerikli ürünler, cildimize ve sağlığımıza karşı büyük bir tehdit oluşturur. Temiz içerikli, su bazlı, doğal cilt bakım ürünleri tercih etmek kendimize ve doğaya karşı sorumluluğumuzdur.
  7. En iyi nemlendirme ürünlerinden olan su bazlı, doğal nemlendiricileri boyun ve dekolte bölgemize de uygulamayı unutmamalıyız.
  8. Gün boyu yüzümüze temas eden nesnelerin temizliği, cilt sağlığımız için oldukça önemlidir. Özellikle kulaklık, telefon gibi nesneleri sık sık temizlemeliyiz.

Kullanıcı Yorumları

Öneriler ve fikirleriniz için bize yazın!

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.