Deri altı sivilce neden oluşur ve nasıl geçer? - Polente Natural

Deri altı sivilce neden oluşur ve nasıl geçer?

Sivilce problemi yaş aralığı fark etmeksizin pek çok kişinin yaşadığı en yaygın cilt problemidir. Ergenlik dönemiyle başlayan sivilce sorunu cilt tipi, hatalı uygulamalar, hormonlar, yanlış ürünler, olumsuz ortam koşulları gibi sebeplerden dolayı ilerleyen yaşlarda da görülmeye devam eder. Sivilcenin iltihaplı kısmının cilt yüzeyine çıkamadığı sivilce türü deri altı sivilce, diğer bir adıyla kör sivilce olarak bilinir. Bu sivilce türü deri üstü sivilcelerden çok daha ağrılı ve zorlayıcı olabilir. Deri altı sivilce tedavisi uzun süren bir cilt problemidir. Ancak doğru ürün kullanımıyla ve bilinçli uygulamalarla, deri altı sivilce çözüm olmayan bir cilt sorunu değildir.

Sivilce neden deri altında kalır?

Akne ve sivilce problemi yaşayanların pek çoğu, iltihaplı ve kızarık görünümden şikayetçidir. Bu görünüme sebep olan deri üstü sivilce probleminde çeşitli kurutucu ve temizleyici uygulamalar, ardından ise oluşan izi yok etmeye yönelik ürünlerle sağlıklı bir cilt görünümüne kavuşmak mümkündür. Deri altı sivilcelerde ise cilt yüzeyi pürüzlüdür. Sivilceler derinin alt katmanlarında oluşarak yüzeyde şişkinliklere sebep olur. Sivilcelerin cilt yüzeyine çıkamamasının pek çok nedeni vardır:

  • Hamilelik, ergenlik ve regl dönemlerinde vücutta yaşanan hormonal değişimler vücuttaki yağ bezlerinin gereğinden fazla çalışmasına sebep olabilir. Bu durumda ciltteki yağ dengesi bozularak deri altı sivilceleri oluşabilir.
  • Beslenme şekli cilt problemleriyle yakından ilişkilendirilir. İçeriğinde doymamış yağ oranı yüksek olan besinlerin tüketilmesi hem deri üstü hem de deri altı sivilceye sebep olur.
  • Deri altı sivilceler, gözeneklerde biriken ölü dokular, kir ve yağın cilt tarafından hapsedilmesi ile oluştuğu için yeterli cilt temizliğinin yapılmaması da nedenler arasında sayılabilir.
  • Cilt yüzeyinin tahriş olması ve hasar görmesi, söz konusu bölgede deri altı sivilcelerin oluşmasına neden olur. Örneğin cildin belli bir noktasına bir giysinin sürekli olarak sürtmesi buna sebep olabilir.
  • Stres tüm sivilce türlerinde tetikleyici unsurlardandır.
  • Cilt tipine uygun olmayan ürünlerin kullanımı ciltteki yağ dengesini bozarak deri altında sivilce oluşmasına sebep olabilir.
  • Makyajın temizlenmemesi ve gözenekleri tıkayan makyaj malzemeleri derinin altında kir ve yağın hapsolmasına neden olabilir.

 

Deri altı sivilce tedavisi nasıl olmalıdır?  Deri altı sivilce nasıl geçer?

 

Bu sivilce türünün oluşmasında birçok faktör bulunsa da yaygın olarak hormon kaynaklıdır. Genellikle; ergenlik ve gençlik döneminde, kadınlarda, yağ oranı yüksek beslenenlerde, cilt temizliğine özen göstermeyenlerde ve yoğun makyaj malzemesi kullananlarda görülür.

 

Deri altı sivilceleri sıkmaya çalışmak, delmek veya tahriş etmek oldukça yanlıştır. Uzmanlar tarafından riskli olarak değerlendirilir. Bunu sebebi sivilcelerin deri altındaki sinirlere oldukça yakın olmasıdır. Patlatmaya çalışmak iltihabın kana karışmasına sebep olabileceği için oldukça risklidir.

 

Deri altı sivilce tadavisi konusundaki en önemli konu doğru temizlik ve bakım ürünlerinin düzenli olarak kullanılmasıdır. Cildin düzenli olarak temizlenmesi gözeneklerde birikecek kir ve yağın deri altına hapsolmasına engel olacağı için oldukça önemlidir. Bu nedenle derinlemesine gözenek temizliği sağlayan günlük ve haftalık bakım rutinleri oluşturulmalıdır. Cilt tipine uygun bir ürün günlük bakım için yeterlidir. Buna ek olarak cildin sebum dengesini kontrol altında tutmak ve daha etkili bir temizlik sağlamak için kil maskesi tercih edilebilir. Polente Natural Spirulina Detox Clay Mask, tüm ciltleri için derinleme temizlik sağlar. İçeriğindeki yüksek mineralli bentonit kili ve kaolin kili, çay ağacı uçucu yağı ve Spirulina (yosun) ile bir araya gelerek hem gözenekleri temizler hem de sıkılaşmalarına yardımcı olarak deri altı sivilceleri engeller.

Sivilce, bölgesel müdahale gerektiren cilt problemlerinden biridir. Deri altı sivilce nasıl geçer sorusunun cevabı da bölgesel uygulamalar olabilir. Deri altı sivilce çözümü için sivilcelerin bulunduğu bölgelere etkili bir bakım için serum uygulaması yapmak faydalı olabilir. Derinin alt katmanlarına dek ulaşan içeriklerde serumlar ile deri altı sivilcesinden kurtulmak mümkündür.

Polente Natural Akne-Sivilce Serumu sivilceler için özel hazırlanan formülü ile bölgesel uygulamaya uygundur. Değerli bitki özleri ile deri altı sivilce tedavisi için tercih edilebilecek doğal içeriklerdendir.

Düzenli beslenme, temizlik ve özenli bakıma rağmen iyileşmeyen bir deri altı sivilce problemi varsa muhakkak bir dermatolog tarafından kontrol edilmelidir.

Kullanıcı Yorumları

Öneriler ve fikirleriniz için bize yazın!

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.