Hoş Kokusuyla Büyüleyen Saf Gül Yağının Faydaları - Polente Natural

Hoş Kokusuyla Büyüleyen Saf Gül Yağının Faydaları

Hoş kokusuyla büyüleyen gül yapraklarından elde edilen gül yağı aromaterapinin en kıymetli yağlarından biridir. Saf haliyle birkaç damlasındaki şifa paha biçilmez olan bu esansiyel fiziksel, ruhsal ve zihinsel konularda sayısız faydası ile bilinir. Gül yağı neye iyi geliyor ve saf gül yağının faydaları nelerdir diye merak ediyorsan okumaya devam et! 

Saf gül yağı nasıl elde edilir?

Esansiyel yağlar arasında kokusuyla öne çıkan gül yağının elde edilmesi oldukça zahmetli. Saf gül yağı kokusunu muhafaza etmesi için birkaç aşamadan geçerek elde edilir. Buhar damıtma yönteminin aşamalı olarak uygulanmasıyla son aşamada gül yapraklarından gül yağı süzülerek alınır. Bu işlem zahmetli olduğu kadar masraflıdır da. Bir mililitre saf gül yağı elde edebilmek için yaklaşık olarak 3-4 kilogram gül yaprağına ihtiyaç duyulur. Kozmetik sektörü başta olmak üzere hem hoş kokusu hem de bir damlasıyla bile kendini gösteren sayısız faydası için sıklıkla kullanılır.  

Polente Natural Gül Uçucu Yağı %100 buhar distilasyonu yöntemiyle elde edilir. Az miktarda gül yağı çok miktarda gül yaprağından elde edildiği için oldukça kıymetli bir esansiyel yağdır. 

Saf gül yağının faydaları nelerdir? 

Gül yağı cilt bakımı için olduğu kadar genel sağlık için, duygu durumu için ve zihinsel süreçler için de çok değerli bir esansiyel yağdır. Çok kuvvetli bir aromaterapi özü olduğu için genellikle çeşitli taşıyıcı yağlarla seyreltilerek kullanılır. Saf gül yağı kullananlara öncesinde alerji testi yapmaları önerilir. 

 

  • Gül yağı frekansı en yüksek aromaterapi yağıdır. 320 Hz frekansıyla enerjiyi yükseltmek, aurayı ve enerji alanını korumak gibi çeşitli zihinsel çalışmalarda kullanılır. Meditasyon yapanlar gül yağını sıklıkla tercih eder. Mutlu ve enerjik hissetmeyi sağlar.
  • Gül yağı frekansı çok yüksek olması ve yaydığı hoş koku sayesinde dişil enerjiyi yükselten yağlar arasında başta gelir. Kadın parfümlerinde sıklıkla tercih edilir.
  • Stresi önleme ve gevşetme özelliği ile bilinir. Sakinleştirici esansiyel yağlardandır. 
  • Ağrı kesici özelliği vardır.
  • Ağız kokusunu gideren gül yağı nefesi tazeler. 
  • İyileştirici özelliği ile cilt rahatsızlıkları için tercih edilebilir. Egzama, kaşıntı, cilt yaraları vb için gül yağı çeşitli aromaterapi özleriyle seyreltilerek uygulanabilir. 
  • Masaj yağı olarak çeşitli karışımlara dahil edildiğinde hem kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olur hem de vücudu gevşeterek masajın etkisini artırır. 
  • Gül yağı kullananlar akne tedavisi için bu aromaterapi özünü tercih edebilir. Antiseptik özelliği oldukça yüksek bir yağdır. Bu nedenle mikrop oluşumu sonucu meydana gelen aknelerin tedavisinde kullanılır.
  • Antioksidanlar bakımından oldukça zengin olduğu için ince kırışıklıklarla mücadele etmek için sıklıkla tercih edilen esansiyel yağlardandır. Yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur. 
  • Nem tutma özelliği yüksek yağlardandır. Cilt kuruluğunu gidererek cildin dolgun ve nemli görünümünü destekler. 
  • Güneş ve hamilelik sebebiyle oluşan leke görünümünü hafifletmek için tercih edilir. 
  • Hoş kokusuyla doğal parfüm olarak tercih edilebilir. 
  • Gül yağı frekansının yüksek olması sebebiyle zihin için çok etkili bir uyarıcıdır. Bunama, hafıza kaybı gibi zihinsel problemlerin iyileşmesini hızlandırıcı ve hastalık semptomlarının ilerlemesini yavaşlatıcı etkisi olduğu bilinir. 
  • Karın bölgesine masaj yaparak kullanılan gül yağı kabızlık problemini ortadan kaldırır. 
  • Mutluluk ve enerji verici özelliği ile depresyonun tedavisinde destekleyici olarak kullanılır. 

 

 

Kullanıcı Yorumları

Öneriler ve fikirleriniz için bize yazın!

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.