Alman Papatyası çiçeklerinden su buharı distilasyonu yöntemiyle elde edilen %100 saf Alman Papatyası Uçucu Yağı’dır. Yatıştırıcı ve rahatlatıcı özellikleriyle bilinir, hassas ciltler için mükemmel bir bakım sunar. Cildi sakinleştirirken kızarıklık ve tahrişi gidermeye yardımcı olur. Gece bakım rutinlerinde sıkça tercih edilir ve rahatlatıcı etkisi sayesinde aromaterapide yaygın olarak kullanılır. Kendine özgü tatlı-bitkisel kokusuyla parfüm ve kozmetik sektöründe de değerlidir.
Ürün içeriği
Chamomilla Recutita Flower Oil
Kullanım Önerisi
Cilt, saç ve vücut bakımında kullanmak için 50 ml sabit taşıyıcı bir yağ içerisine 5-10 damla Papatya Uçucu Yağı damlatarak kullanılması tavsiye edilir.
Oda kokulandırma için buhurdanlık veya difüzörde su içerisine birkaç damla damlatılarak kullanılması tavsiye edilir.
Papatya Uçucu Yağı (5 ml)
Fiyat
614.00TL
Fiyat
742.00TL
Satış Fiyatı
614.00TL
–18%
Avantajlı 2 'Set
Yatıştırıcı Cilt Temizleme Seti- Kuru ve Karma Ciltler
728.00TL
462.00TL
Özel Fiyat
Spirulina Yosunlu Detoks Kil Maskesi (8 Adet x 8 ml)
Papatya uçucu yağı, cilt bakımında taşıyıcı yağlarla (jojoba yağı, hindistan cevizi yağı gibi) seyreltilerek kullanılır. Nemlendirici veya kremlere birkaç damla eklenebilir. Ayrıca yüz buharına veya tonik olarak suyla karıştırılıp cilt temizliğinde kullanılabilir.
Papatya uçucu yağı, anti-enflamatuar ve yatıştırıcı özellikleri sayesinde kızarıklık, tahriş, kuruluk ve güneş hassasiyeti cilt sorunlarını hafifletmeye yardımcı olur. Ayrıca hassas ciltler için idealdir ve cildi sakinleştirir.
Papatya uçucu yağı, lavanta, gül, sandal ve çay ağacı yağı gibi diğer uçucu yağlarla uyumlu bir şekilde kullanılabilir. Bu kombinasyonlar cildi besler, sakinleştirir ve yenilenmesine katkıda bulunur.
Papatya uçucu yağı, serin ve karanlık bir yerde, direkt güneş ışığından uzakta saklanmalıdır. Ayrıca çocukların erişemeyeceği bir yerde muhafaza edilmelidir.
Evet, papatya uçucu yağı doğal bir üründür. Papatya bitkisinin çiçeklerinden buhar distilasyonu yöntemiyle elde edilir. Özellikle Alman papatyası (Matricaria chamomilla) ve Roma papatyası (Chamaemelum nobile) en yaygın kullanılan türlerdir.