Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer? - Polente Natural

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Sivilce ve akne her yaştan insanın en sık yaşadığı cilt problemlerinin başında gelir. Ergenlik dönemiyle birlikte ortaya çıkan akne oluşumu, pek çok kişide yetişkinlik döneminde de devam eder. Sivilcenin yalnızca olgunlaştığı dönem değil, iyileştikten sonra geride bıraktığı iz de ciddi bir cilt problemidir. Cilt dokusunun deforme olmasıyla oluşan kahverengi veya kırmızı leke biçiminde görülebilen sivilce izleri için özel bakım uygulamaları yapmak gerekir. Peki sivilce izlerinden kurtulmak için doğru ürünler hangileri ve nasıl bir bakım rutini oluşturmak gerekir?

Sivilce izleri ve lekeleri neden olur?

Akne oluşumunun genetik yatkınlık başta olmak üzere birçok sebebi vardır. Yanlış cilt bakım uygulamaları, stres, sigara ve alkol kullanımı, beslenme alışkanlıkları, hormonal dengesizlikler ve daha birçok faktör sivilce oluşumuna neden olabilir. Bu sivilcelerin oluşum ve iyileşme sürecinde yapılan uygulamalar sivilce izlerinin kalıcı hale gelmesinin temel sebebidir. Sivilce izleri;

  • Sivilceleri sıkmak ve yara oluşturarak dermis tabakasına zarar vermek,
  • Sürekli olarak aynı bölgede çıkan sivilcelerin tedavi edilmemesi,
  • Yara olmuş sivilceleri güneşin zararlı etkilerinden korumamak,
  • Akneli cilde, çok büyük tanecikli peelingler gibi agresif uygulamalar yapmak,
  • Ölü derileri düzenli olarak temizlememek gibi sebeplerden dolayı oluşabilir.

Sivilce lekelerine çözüm nedir?

Sivilce izleri derinin epidermis tabakasının altındaki dermis tabakasının hasar görmesi sonucu oluşur. Bu nedenle sivilce lekelerine çözüm olarak derinin alt katmanlarına kadar ulaşan derinlemesine bakımların yapılması gerekir. Bölgesel ve etkili serum uygulamaları, derinin üst katmanındaki ölü deriler için için soyucu etkisi bulunan peelingler ve maskeler sivilce izleri ve lekelerinin çözümü için sıklıkla kullanılır. Leke inatçı bir cilt problemi olduğu için düzenli ve dikkatli uygulamaların yapılması gerekir. Sivilce lekelerinin oluşmaması ve var olan lekelerden kurtulmak için aşağıdaki bakım adımlarına göz atabilirsiniz.

 

1) Cildinizi güneşten dikkatle koruyun

Güneş cilt lekelerinin en büyük düşmanıdır. Güneş hem var olan lekelerin renginin koyulaşması ve kalıcı hale gelmesine hem de yeni sivilce lekelerinin oluşmasına sebep olur. Bu nedenle gündüz bakım rutinine muhakkak yüksek koruma faktörlü bir güneş koruyucu dahil edilmelidir. Güneş koruyucu yalnızca yaz aylarında değil tüm yıl boyunca kullanılmalıdır.

 

2) Akneli cildinize doğru bakımı uygulayın

Sivilcelerin oluşumunu engellemek olası lekelerden kurtulmak için en kesin çözümdür. Büyük ve iltihaplı sivilceler derin yaralara dönüşerek iz bırakabileceği için engellemeye yönelik bakımlar uygulanabilir. Bakım rutinine kil maskesi gibi ayrıcalıklı ürünleri dahil ederek ciltteki sebum dengesini sağlanabilir. Böylece gözenekler sıkılaşır, akne ve sivilce oluşumuna sebep olacak fazla sebum dengelenir.

 

3) Sivilceleri yara yapmayın

Oluşan tüm sivilceler iyileştiğinde lekeye dönüşmez. Sivilcenin kalıcı bir iz haline gelmesi genellikle sıkarak yara yapılması ile olur. Sivilceyi sıkmak ve patlatmak bakterilerin ciltte yayılarak artmasına da sebep olduğu için doğru değildir. Bu nedenle oluşan sivilcelerin sönmesi ve sakinleşmesi için sıkmak yerine uygun bakım ürünleri tercih edilmelidir.

Yara haline gelmiş olan sivilcelerin kabuk kısımlarıyla oynamak yine leke oluşumuna zemin hazırlar. Kabuk alttaki iyileşme sürecinde olan taze ve hassas tabakayı korur. Kabuğu kaldırmak ve koparmak sivilcenin geç iyileşmesine ve izle oluşmasına neden olabilir.

 

4.Lekeye uygun bölgesel uygulamalar yapın

Sivilce lekelerine çözüm olarak üretilmiş, doğru içeriklerle formülize edilmiş cilt serumları leke tedavisi için oldukça etkilidir. Leke sebebiyle ortaya çıkan ton farklılıkları düzenli serum kullanımı ile eşitlenebilir.

Polente Natural Vitamin C Glow Serum içeriğindeki Squalane (Skualen) ve C vitamini ile cilde parlaklık ve aydınlık görünüm verirken renk eşitsizliklerinin önüne geçmeye yardımcı olduğu için sivilce izleri için kullanılabilir. Doğal içerikler ile cilde ışıltı katarak sivilce izleri ortadan kaldırılabilir.

Kullanıcı Yorumları

Öneriler ve fikirleriniz için bize yazın!

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.