Vücudumuzun da neme ihtiyacı var! - Polente Natural

Vücudumuzun da neme ihtiyacı var!

Vücut bakımı en az yüz bakımı kadar önemlidir. Güzel bir duş ile temizlik adımını tamamladıktan sonra vücut nemlendiricisi kullanmak bakımın olmazsa olmazıdır. Nemlendirici kullanımı atlanmaması gereken bir adımdır. Çünkü cilt tipi her ne olursa olsun, vücut yüze göre daha farklı yoğunlukta bir nem ihtiyacına sahip olabilir. Gün içinde susuzluktan, olumsuz hava koşulları gibi dış faktörlerden ve yorgunluktan etkilenen vücudumuzu şımartmak ve neme doyurarak yumuşacık hale getirmek için işte birkaç öneri!

Cildiniz için doğru vücut nemlendiricisini seçin

Vücut nemlendiricisi seçimi yaparken kokusu, rengi veya kıvamından önce bakmamız gereken en önemli konu cildimizin ihtiyacını karşılayıp karşılamayacağıdır. Yağlı veya karma ciltler için vücut sütü, vücut losyonu gibi daha hafif yapılı ve su bazlı ürünler yeterli olabilir. Ancak yer yer pullanmaların görüldüğü, hassas, gergin ve aşırı kuru ciltler için nemi hapsetme kapasitesi yüksek yoğun içerikli ürünler tercih edilmelidir.

 

Maksimum nem için nemlendiriciyi masaj ile uygulayın

Hangi nemlendiricinin tercih edildiği kadar cilde nasıl uygulanacağı da önemlidir. Cilt hassas ve uyarılara açıktır. Nemlendiriciyi emmeye hazır halde bekler. Biraz masaj desteği ile ciltteki kan dolaşımı hızlandırılarak nemlendiricinin etkisi artırılabilir.

 

Vücudunuzu duştan hemen sonra nemlendirin

Keyifli bir duş sırasında cilt suyun etkisiyle neme doyar. Ancak buhar sebebiyle açılan gözeneklerin nem ihtiyacı duştan hemen sonra en yüksek seviyelerdedir. Bu nedenle banyo sonrası iyi bir nemlendirme cildin gün boyunca nem ihtiyacını karşılaması için önemlidir. Değerli içeriklerle dolu vücut losyonları ile nemi cildinize hapsedebilirsiniz. Böylece cildin esnekliğini ve yumuşaklığını koruyabilirsiniz.

Polente Natural Yasemin ve Lavantalı çiçeksi kokusuyla hafif yapılı vücut losyonu banyo sonrası cildi canlandırmak için kullanılabilir. Cildi nemlendirirken enerji dolmak için Portakal Çiçeği ve Yeşil Mandalina içerikli Polente Vücut Losyonunu  da tercih edebilirsiniz.

Cildi kurutan ürünlerden kaçının

Her cilt bakım ürünü tüm ciltler için uygun değildir. Kimi ürünler nemi dengelemek için fazla sebum salgılanmasını önleyerek cildi kurutur. Genellikle yağlı cilt tipine sahip olanların bakım rutinlerine dahil ettiği bu ürünler, yoğun nem ihtiyacı duyan ciltler için uygun olmayabilir. Vücut bakımı için temizlik ürünü seçerken cildi kurutacak içerikler yerine temizlerken nem sağlayacak içeriklerle zenginleştirilmiş ürünleri tercih edebilirsiniz.

Vücut bakımı için bir rutin oluşturun

Bakım ürünlerinin büyük bir çoğunluğu için geçerli olan kural, düzenli kullanımla etkisinin gözlenebileceğidir. Cilt rutinleri ve alışkanlıkları sever. Cildiniz için ihtiyaçlarına göre bir temizlik, nemlendirme ve bakım rutini belirleyerek günlük, haftalık veya aylık periyotlarda tekrarlayabilirsiniz. Örneğin her gün kuru yağ kullanarak neme doyurduğunuz cildinizi haftalık olarak peeling uygulaması ile nemlendiriciyi daha iyi hapsetmeyi sağlaması için hazırlayabilirsiniz.

 

Ekstra kuru bölgelere ekstra bakım uygulayın

Cildin her bir noktası eşit derecede neme ihtiyaç duymaz. Özellikle dirsekler, dizler, ayaklar ve eller daha özel bir bakıma ihtiyaç duyar. Bu bölgelere vücudunuzun geri kalanını için kullandığınız vücut nemlendiricisine kıyasla daha yoğun bir nemlendirici ürün kullanabilirsiniz.

Yoğun Squalene içeriğiyle Polente Violet Dry Oil, ekstra kuruyan bölgelere yoğun nem sağlar. Kuru bölgelerde kadifemsi bir his için düzenli olarak kullanılmalıdır.

Kullanıcı Yorumları

Öneriler ve fikirleriniz için bize yazın!

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.