Skip to product information
1 of 6
  • Play video

Pink Lotus Essential Oil (5 ml)

Regular price
620.00TL
Regular price
780.00TL
Sale price
620.00TL
Tax included. Shipping calculated at checkout.

 

5 ml

Product Type: Essential Oil

Extraction Method: Steam Distillation

Scientific Name: Nelumbium Speciosum Flower Oil

Scent Type:  Floral, Powdery

It is a 100% Pure Pink Lotus Essential Oil obtained by steam distillation from the Pink Lotus flower, a rare species that blooms on the surface of freshwater bodies. In addition to its magnificent scent, it has taken its place among the valuable oils used in skin and hair care due to its antioxidant properties and richness in vitamins A and C. It has fragrance notes that support positive energy. Therefore, it can be used for room fragrancing.

Ingredients

Nelumbium Speciosum Flower Oil(Pink Lotus Essential Oil)

Usage Suggestion

It is recommended to use in skin and hair care by adding 4-5 drops of Lotus Essential Oil into 50 ml of carrier fixed oil.

Pink Lotus Essential Oil, which is frequently preferred due to its unique scent, is used for ambient scenting with the help of a censer or diffuser. Its naive and soft scent stands out with its calming and relaxing effect. It is also preferred in situations such as insomnia, stress, anxiety.

Frequently Asked Questions

    Pembe Lotus Uçucu Yağı (5 ml)
    Pink Lotus Essential Oil (5 ml)
    Pembe Lotus Uçucu Yağı (5 ml)
    Pembe Lotus Uçucu Yağı (5 ml)
    Pembe Lotus Uçucu Yağı (5 ml)

    Advantageous 2-Piece Set
    Soothing Skin Cleansing Set - Dry and Combination Skin

    Soothing Skin Cleansing Set - Dry and Combination Skin

    728.00TL
    462.00TL
    Special Price
    Spirulina Yosunlu Detoks Kil Maskesi (8 Adet x 8 ml)

    Spirulina Algae Detox Clay Mask (8 Pieces x 8 ml)

    426.00TL
    372.00TL

    Frequently Asked Questions

    Pembe Lotus, "ruhsal aydınlanmanın" sembolü olarak bilinir. Aromaterapide zihni sakinleştirmek, odaklanmayı artırmak ve derin meditasyon anlarında iç huzuru sağlamak için kullanılır. Cilt bakımında ise cildi yenileyici ve aydınlatıcı etkileriyle öne çıkar.

    çucu yağlar çok konsantre ve güçlüdür. Pembe Lotus yağını doğrudan cilde sürmek yerine, mutlaka Kuşburnu Çekirdeği, Jojoba veya Tatlı Badem yağı gibi bir sabit (taşıyıcı) yağ ile seyrelterek kullanmanız önerilir. (Genellikle 10 ml sabit yağa 1-2 damla uçucu yağ yeterlidir.)

    Cildin elastikiyetini artırmaya, gözenekleri sıkılaştırmaya ve cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olur. Antioksidan içeriği sayesinde cildin daha parlak, taze ve genç görünmesini destekler.

    Bir buhurdanlık veya hava yayıcı (difüzör) içerisindeki suya 2-3 damla damlatarak bulunduğunuz ortamın havasını değiştirebilirsiniz. Ortama yaydığı egzotik ve çiçeksi koku, stresli anlarda sakinleşmenize yardımcı olur.

    Pembe Lotus, oldukça karakteristik, yoğun, çiçeksi ve hafif topraksı alt notalara sahip büyüleyici bir kokuya sahiptir. Klasik çiçek kokularından daha derin ve mistik bir profili vardır.

    Evet. Şampuanınızın içine birkaç damla ekleyerek veya durulama suyuna katarak saçlarınızın harika kokmasını sağlayabilir ve saç tellerine doğal bir parlaklık kazandırabilirsiniz.

    Evet, ürünümüz %100 saf ve doğal bir uçucu yağdır. İçeriğinde hiçbir sentetik esans, alkol veya seyreltici madde bulunmaz. Bitkinin en saf halinden elde edilmiştir.

    Pratik öncesinde buhurdanlıkta yakabilir veya taşıyıcı yağ ile seyrelttiğiniz karışımı bilek içlerinize/şakaklarınıza uygulayabilirsiniz. Derin nefes egzersizleri sırasında odaklanmayı kolaylaştırıcı etkisiyle bilinir.