Çay Ağacı Yağı Faydaları - Polente Natural

Çay Ağacı Yağı Faydaları

         Doğal bir içerik olan çay ağacı yağı sonsuz faydasıyla bilinir. Cilt bakımından hastalıkları iyileştirmeye kadar birçok alanda kullanılır. Melaleuca veya Hint defnesi isimleriyle de bilinen bu bitki özü, tedavi edici gücüyle doğanın sunduğu en değerli armağanlardandır.

Çay Ağacı Yağı Nasıl Elde Edilir?

Bitki dünyasındaki adı Melaleuca Alternifolia olan çay ağacı, Avustralya’ya özgü yayılım alanı geniş bir çalı türüdür. Bol sulak alanlarda yetişir. Çay ağacının kaynağı düşünüldüğünde, isminden dolayı akla ilk olarak çay yaprakları gelse de bu yağın kaynağı farklı bir bitkidir. Çay ağacının yapraklarının buhar damıtma yöntemiyle elde edilen bitki özü, alternatif tıp ve aromaterapi alanında sıklıkla kullanılır.

İyileştirici özelliği ile oldukça değerli bir özdür. Geçmiş dönemlerden beri antibakteriyel özelliği sebebiyle geleneksel tıpta kullanılır. Antienflamatuar özellikli, sakinleştirici bir özdür. Hem genel sağlık hem de cilt ve saç bakımı için kullanılır.

 

Çay Ağacı Yağının Faydaları Nelerdir?

  • Antibakteriyel özelliği sayesinde akne ve sivilce tedavisinde kullanılır. Çay ağacı yağı sivilce ve aknenin gelişimini ve oluşumunu baskılayıcı özelliğe sahiptir.
  • Yoğun yağ içeriğiyle nemi cilde hapsetmeye yardımcı olur. Bu sayede kuruluk ve kaşınıtıyı engeller. Kırışıklıkların oluşumunu geciktirerek var olan kırışıklıkların açılmasında rol oynar.
  • Gözenekleri derinlemesine temizlemek için ideal arındırıcılardandır. Gözenekler, içinde bakterilerin çoğalması için ideal ortamlardır. Çay ağacı yağı kullanımı ile bakteri oluşumu engellenerek siyah noktaların çoğalmasının önüne geçilebilir.
  • Alerjik reaksiyonlarda, sinek veya böcek ısırması gibi durumlarda kızarıklık ve kaşıntıyı tedavi etmek için kullanılır.
  • Üst solunum yolu enfeksiyonlarında öksürük ve burun tıkanıklığını tedavi etmek için kullanılan alternatif tıp ürünlerinden biridir. Buhar banyosu ile rahatlamaya yardımcı olur.
  • Saç bakımında, kepek oluşumunu engellemek amacıyla kullanılır. 
  • Antienflamatuar özelliği sayesinde, diş eti iltihabı ve ağız içi yaraların tedavisi için tercih edilen yüzde yüz bitkisel bir içeriktir. Ağız kokusunun giderilmesinde de etkilidir.
  • Sedef hastalığının etkilerini hafifletmeye yardımcı olur.
  • Genel vücut bakımının tamamında kullanılabilir. Toksinlerin atılmasına yardımcı olduğu için banyo sırasında suya eklenebilir.
  • Vücutta çıkan ağrılı sivilceler, çıbanlar ve tırnak batması gibi sebeplerle oluşan iltihaplı dokunun iyileşmesine yardımcı olur.
  • Uçuk tedavisinde kullanılır.

 

Çay Ağacı Yağı Nasıl Kullanılır?

Faydaları saymakla bitmeyen çay ağacı yağı kişisel bakım ve alternatif tıp alanlarında artık odak noktası olan esansiyel yağlardan biri. Hal böyle olunca bu değerli özü pek çok ürünün içeriğinde görmek de mümkün. Çay ağacı yağı, hem ürünlerin içeriklerinde yer aldığı hali ile hem de yağ formunda kullanılabilir.

Birkaç damla çay ağacı uçucu yağı kişisel bakımın pek çok alanında mucizeler yaratır.

  • Saç derisindeki kepeği engellemek için durulama suyuna birkaç damla damlatılabilir.
  • Vücuttaki toksinleri arındırmak için küveti doldurup 3-4 damla çay ağacı yağı ve çeşitli rahatlatıcı yağlar ile banyo yapılabilir.
  • Çıkmak üzere olan sivilce için bir pamuğa damlatılarak birkaç saniye sorunlu bölgede bekletilebilir. Bu yöntem ile çay ağacı yağı sivilce oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
  • Ağız kokusu ve diş eti iltihabı için suya damlatılarak gargara yapılabilir.
  • Burun tıkanıklığı ve nefes açıcı özelliği için buhurdanlık yardımı ile kullanılabilir.

 

Çay ağacı yağı nasıl kullanılır sorusunun cevabı yalnızca bunlar değil. Bu maddelere ek olarak çay ağacı yağı faydaları için, bu esansiyel yağı içeren Polente Natural Çay Ağaçlı Sabun, cilt bakım kremi veya serum gibi ürünler tercih edilebilir. Antibakteriyel özelliği sayesinde kısa sürede etkili çözümler sunan bu esansiyel yağ içeriğine eklendiği ürünleri zenginleştirir.

Kullanıcı Yorumları

Öneriler ve fikirleriniz için bize yazın!

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.