Hindistan Cevizi Yağı Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır? - Polente Natural

Hindistan Cevizi Yağı Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?

      Hindistan cevizi yağı faydaları saymakla bitmeyen, en değerli yağların başında gelir. Bu kadar değerli olmasının sebebi elbette sayısız kullanım alanı ve faydasıdır. Kalp sağlığından ağız bakımına, cilt için kullanım alanlarından saç bakımına kadar pek çok alanda kullanılır. Peki, Hindistan cevizi çekirdeklerinden elde edilen bu tatsız ve renksiz yağ nasıl ve nerelerde kullanılır?

Cilt Bakımında Hindistan Cevizi Yağının Etkisi

Hindistan cevizi yağı cilde ihtiyacı olan çok özel besinleri sunan değerli içeriklerden biridir. Cilt için pek çok faydalı etkisi bulunur.

Nemlendirme

Yoğun nem veren yağ türlerinden biridir. Bu nedenle cildin neme en çok ihtiyaç duyduğu dizler, dirsekler, topuklar gibi bölgeleri nemlendirmek için kullanımı ideal bir içeriktir. Ekstra bir işlem gerektirmeksizin avuç içinde ısıtarak nemlendirmek istenen bölgeye uygulanabilir. Düzenli kullanımda ciltteki kuruluk, kaşıntı ve pullanma sorununu ortadan kaldırır. İçeriğindeki E vitamininin de etkisiyle aşırı kuru bölgelerin, yaraların ve kabuk tutmuş dokuların iyileşmesine yardımcı olur.

 

Antibakteriyel Etki

Antibakteriyel özelliği sayesinde serbest radikallerle savaşmada etkilidir. Bakım rutinine dahil edilerek bakterilerin çoğalması sonucu oluşan aknelerin önüne geçilebilir. Ancak çok yoğun yapılı bir içerik olduğu için kullanım dozu önemlidir. Cildin hassas ve yağ oranı yüksek bölgelerine az miktarda ürün kullanımı, kuru ve nem ihtiyacı yüksek bölgelere daha fazla kullanımı önerilmektedir.

 

Cilt tonu eşitleme

Hindistan cevizi yağı leke ile savaşma konusundaki etkisi ile bilinir. Cilt bakım rutininde temizlik adımından sonra bir pamuk yardımı ile lekeli bölgelere tampon hareketlerle uygulanabilir. Bu sayede cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olur.

 

Hindistan cevizi yağı bulunduğu ortamın koşullarına göre farklı formlarda olan bir yağ türüdür. 24 °C ve üzeri sıcaklıkta sıvı formda olan bu yağ cilt bakımı için kolaylıkla kullanılabilir. Bu derecenin altında katı formda olacağı için uygulaması kolay olmayabilir.

Işıldayan Saçlar İçin Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı saç bakımında en sık tercih edilen içeriklerdendir. Saçların ihtiyacı olan nemini kazandırması bunun en büyük sebeplerinden biridir. Saç köklerini ve diplerini nemlendirerek saçların güçlenmesini ve sağlıkla ışıldamasını sağlar. Ayrıca saçları etkili biçimde beslediği için saçın hızlı uzamasında da aktif rol oynar. Düzenli kullanım ile neme doymuş saçların kırılma ve yıpranma probleminin önüne geçilmesine yardımcı olur. Saçların kolay taranmasını ve saç uçlarının sağlığının korunmasını sağlar.

 

Hindistan cevizi yağı saç bakımında genellikle saç maskesi olarak kullanılır. Etkili sonuç için saça direkt olarak uygulanan yüzde yüz doğal Hindistan cevizi yağı en az 2 saat saçta bekletilerek saçtan arındırılır. Bu işlem saçların sağlıkla parlamasına, güçlenmesine ve hızlı uzamasına yardımcı olur. Ayrıca sıvı formdaki yağ, tarama öncesi saç uçlarına az miktarda da uygulanabilir.

Ağız Bakımı İçin Hindistan Cevizi Yağı ile Yağ Çekme

 

Son yıllarda Hindistan cevizi yağını ağız bakımında kullanmak oldukça popüler uygulamalardan biri. Bunun sebebi mucizevi yağ Hindistan cevizinin ağız ve diş sağlığı açısından kanıtlanmış etkilerdir. Ağıza yağ çekme (oil pulling) olarak adlandırılan yöntem ile kullanılan yağ;

  • Ağız kokusunu önlemeye yardımcı olur,
  • Plak oluşumunu önler,
  • Diş eti çekilmesinin önüne geçer,
  • Diş eti iltihabının oluşumunu engeller,
  • Diş beyazlamasında etkilidir,
  • Diş, dil ve damakların etkili biçimde temizlenmesine yardımcı olur.
  • Çürük oluşumunu engeller,
  • Diş etlerinin kanamasını önler.
  • Dişlerde oluşan lekeleri yok eder.

 

Hindistan cevizi yağı ile yağ çekme işlemi için yüzde yüz doğal Hindistan cevizi yağı tercih edilmelidir. Bu işlem için sıvı formda bir çorba kaşığı yağı ağızda çalkalamak ve sonrasında yutmadan tükürmek yeterlidir. İşlem, güne başlarken veya uyku öncesi yapılabilir.

Hindistan Cevizi Yağı ve Kalp Sağlığına Etkisi

Doğal Hindistan cevizi yağı pek çok tarife eklenerek tüketilebilen yağlardandır. İçeriği yüzde yüz bitkiseldir ve sağlık için birçok faydalı değeri içinde barındırır. İçeriğindeki yağların yarısı barsak tarafından emilimi kolay, enerji üretimi için faydalı MCT’lerden oluşmaktadır. Bilinçli tüketildiğinde kötü kolesterolü düşürme ve iyi kolesterol seviyesini yükseltme etkisine sahiptir. Bu durum da kalp sağlığı için oldukça önemlidir. Hindistan cevizi yağı faydaları arasında kalp için etkileri önemli bir yere sahip olsa da yoğun bir içerik olduğu için, uzmanlar kontrollü biçimde kullanımını önermektedir. Doktor tavsiyesi ile kullanımı uygundur.

 

Yumuşacık Dudaklar İçin Hindistan Cevizi Yağı

Kış aylarında veya yaz mevsiminde deniz ve güneşin etkisiyle dudaklar kurur ve nemini yitirir. Nemsiz dudak kuru ve solgun görünürken, nemli dudak sulu ve dolgun görünür. Rengi daha canlı ve belirgindir. Kurumuş, çatlayan ve kabuk görünümüne sahip dudaklar iyi bi nem kaynağına ihtiyaç duyar. Hindistan cevizi yağı faydaları arasında dudak bakımı için önemi de sayılır. Küçük bir kaba aktarılan az miktarda Hindistan cevizi yağı pratik bir şekilde çantaya atılabilir. Gün boyunca dudak nemlendirmesi için kullanılabilir.

Dudak bakımı için düzenli peeling uygulaması da önerilen yöntemlerdendir. Bir kaşık oda sıcaklığındaki Hindistan cevizi yağı az miktar toz şekerle karıştırılarak haftalık olarak uygulanabilir. Hem nem hem de ölü derilerden arınmak için oldukça doğal bir seçenektir.

Hindistan cevizi yağı ne işe yarar diye düşünüldüğünde akla ilk gelenler bu şekilde olsa da daha pek çok fayfası bulunduğu bir gerçektir. Bu özel yağ doğal içerikler ile bakımlı ve sağlıklı olmak isteyenler için ideal içeriklerdendir.

Kullanıcı Yorumları

Öneriler ve fikirleriniz için bize yazın!

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.