Squalane (Skualen) nedir? Neden değerlidir? - Polente Natural

Squalane (Skualen) nedir? Neden değerlidir?

        Squalane (Skualen) , doğada bulunan pek çok canlının doğasında kendiliğinden var olan bir yağdır. Ek olarak cilt sebumunda da doğal olarak bulur. Hidrojen ve karbon birleşiminden oluşan bir hidrokarbon olan bu içerik yüzde yüz olarak bitkisel kaynaklardan elde edilebilir. Squalane’in başlıca içeriği olan isoprenoid maddesi hücrelerin zarına yerleşerek hücre yenilenmesini sürdürmeye yardımcı olan bir antioksidandır. Ek olarak yüksek lipofilik özelliği ile vücuttaki kanserojen maddelerin parçalanarak atılmasına yardımcı olur. Ciltteki canlılık ve tazelik bu özel maddenin nemlendirici ve yenileyici etkisi ile sağlanır.

Squalane (Skualen)  Nereden Elde Edilir?

Hidrojen ve karbondan oluşan bu hidrokarbon, ciltte salgılanan sebumda doğal olarak bulunur. Doğal olarak cilt yapısında bulunan hali ile parlak bir cilt için kusursuz bir içeriktir. Ancak cilt zamanla hücre yenilenmesini yavaşlatır. Bu nedenle bu içeriğin dışarıdan takviye edilme ihtiyacı doğar. Kozmetik sektörü bu ihtiyaca cevap vermek için bu özel içeriği içeren ürünler üretmek için Squalane kaynaklarına başvurur.

Bugünkü ilerlemelerin öncesinde bu içeriğin yalnızca köpek balıklarının karaciğer yağında ve insanların cildindeki sebumda bulunduğu düşünülmekteydi. Bu durumda, bu ayrıcalıklı içeriği elde etmek için; hem çok maliyetli hem de doğa için yanlış uygulamalar gerektirmekteydi. Kozmetik sektöründeki artan ihtiyacı karşılamak için başvurulan köpek balığı avlanması sürdürülebilir bir yöntem olmadığı için yeni yolların arayışına girildi. Yapılan pek çok araştırma sonucu kusursuz Squalane kaynaklarına ulaşıldı. Bu kaynakların başında şeker kamışı ve zeytin gelmektedir.

Cilt Bakım Ürünlerinde Yer Alan Squalane 

Hücre yenilenmesi gençlik dönemi ile birlikte yavaşlar. Yaşlanmanın göstergesi olarak ciltteki Squalane oranı azalır. Cilt elastikiyetini kaybeder ve nemlendirici ihtiyacı artar. Kırışıklık görünümü artarak parlaklığını kaybeder. Bu durumda bu içeriği bitkisel kaynaklarla dışarıdan almak cilt için oldukça faydalıdır.

 

Cilt bakım ürünlerinin içinde yer alan Squalane;

  • Yüksek derecede nem verir,
  • Cilt tarafından kolaylıkla emilir
  • Non-komedojenik (gözenek tıkayıcı özelliği bulunmayan) bir yağ türüdür. Bu nedenle akne ve siyah nokta problemlerine sebep olamaz,
  • Cilt bariyerini güçlendirir,
  • Hücre yenilenmesinde aktif rol oynar,
  • Cilde parlaklık ve ışıltı verir,
  • Tamamen bitkisel kaynaklardan elde edildiği için doğa dostudur,
  • Cilt elastikiyetini artırır,
  • Tüm cilt tipleri ile uyumludur,
  • Cildi yumuşatır,
  • Oksijen miktarını artırır.

 

Polente Natural Squalane içerikli ürünlerinin tamamı bitkiseldir. Şeker kamışından elde edilen bu özel madde, doğanın yenileyici gücü olarak ciltle buluşur. Bu mucizevi içerik parlak bir cilt için nemlendirici, peeling, leke ve kolajen serumu, kuru yağ gibi yoğun nem sağlamaya yönelik ürünlerin içeriklerinde yer alır.

Kullanıcı Yorumları

Öneriler ve fikirleriniz için bize yazın!

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.