Cilt Kuruluğu Sebepleri ve Kuru Cilt Bakımı - Polente Natural

Cilt Kuruluğu Sebepleri ve Kuru Cilt Bakımı

       Kuruyan, kaşınan ve pul pul dökülen cilt pek çok kişinin en büyük problemi. Normal ve yağlı cilt tipi ile kıyaslandığında çok daha hızlı bir biçimde nemini yitiren kuru cilt birçok sorunla başa çıkmayı gerektirir. Kuru ciltler için yüz bakımı genellikle yoğun nem veren ürünlerle yapılır. Canlı, parlak ve sağlıklı görünen bir cildin anahtarı doğru ürünleri tercih etmektir. İşte kuruyan ve sıkça nemlendirmeye ihtiyaç duyan ciltler için bakım rehberi!

Cilt kuruluğunun sebepleri nelerdir?

Cilt kuruluğunun en temel sebebi cildi nemli tutan sebumun yeteri kadar salgılanmamasıdır. Cilt tipi genetik olarak sahip olunan bir özelliktir. Uygun bakım rutini ve yaşam şekli ile cilt kuruluğu kontrol altında tutulabilir.

Cilt tipinin genetik olarak belli olmasına rağmen, cildin daha kuru, daha yağlı veya normalleşmeye doğru gitmesi kullanılan bakım ürünleri ve yapılan uygulamalarla yakından ilgilidir. Cildin kurumasına sebep olan çevresel faktörler genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

  • Cildi kurutan en temel etmen hava koşullarıdır. Sıcaklığın ve havadaki nem seviyesinin düştüğü durumlarda cilt de nemini yitirir. Özellikle soğuk ve rüzgarlı kış ayları ciltte kuruluğu en yoğun yaşandığı dönemlerdir.
  • İç mekan ısıtmaları havadaki nemi azaltarak cildin de kurumasına neden olur. Kalorifer, soba ve ısıtıcılar cilt kuruluğuna sebep olan çevresel etmenler arasındadır.
  • Ciltteki yağı ve nemi ciltten tamamen uzaklaştıran sert sabunlar cilt kuruluğuna neden olur.
  • Normalden çok daha sıcak suyla duş almak cildi kurutur.
  • Su cilt için en temel nem kaynağıdır. Yeterli sıvı tüketimi olmadığında ciltte kuruluk problemi ortaya çıkar.
  • Çeşitli cilt rahatsızlıkları kuru ciltlerin daha yüksek seviyelerde cilt kuruluğuna maruz kalmasına sebep olabilir.

 

Tüm cilt tipleri için kuruluk sebebi olabilecek bu koşullar kuru ciltler için daha büyük problemlere sebep olabilir. Kaşıntı, hassasiyet, kızarıklık, gerginlik, pul pul dökülme gibi sorunlar kuru ciltlerde sıklıkla görülür. Bu nedenle kuru ciltler için yüz bakımı ve vücut bakımı yoğun nem sağlayan ürünlere ek olarak kurumaya sebep olacak koşullara da dikkat etmeyi gerektirir.

 

Cilt kuruluğu nasıl anlaşılır?

Hem ömür boyu devam eden kuru cilt problemi hem de çeşitli etkenlerden dolayı ortaya çıkan kuruluk durumunda aşağıdaki belirtiler gözlenebilir.

  • Yüzü ve cildi yıkama sonrasında ciltte normal dışı bir gerginlik hissi,
  • Kaşıntı ,
  • Cilt derisinde soyulma ve pullanmalar,
  • Hassasiyet,
  • Cilt yüzeyinde ince çatlaklar,
  • Kızarıklık,
  • Kaşıma ve çatlaklardan kaynaklanan cilt lekeleri gibi problemler ciltteki kuruluğun göstergeleridir.

 

Kuru cilt bakımı nasıl olmalıdır?

Kuru cilt neme doymaya ihtiyaç duyar. Bu nedenle seçilecek bakım ürünlerinin tamamında cildin nem dengesini bozmamak hatta ekstra nem sağlamak ilk koşul olmalıdır. Cildin nemini alıp götüren kurutucu ürünlerden uzak durulması en az yoğun nemlendirici kullanımı kadar önemlidir.

Yüz bakımının temeli temizleme, nemlendirme ve temel problemlerin çözümüne yönelik olarak gerçekleştirilir. Bu nedenle temizleme adımında cildi kurutacak agresif içeriklerden uzak durmak, bunun yerine temizlerken nem veren besleyici ürünleri kullanmak gerekir.

Kuru ciltler için yüz kremi seçimi büyük önem taşır. Kuru ciltler için doğal nemlendirici içeriklerinin besleyici, yoğun nem sağlayan değerli özlerden oluşması gerekir. Kuruma sebebi ile zayıflayan cilt bariyeri nemlendirici desteği ile güçlendirilerek cilde canlı bir görünüm kazandırmak mümkündür. Polente Natural Niacinamide(B3) & Squalane Moist Cream ve Hyalüronik Asit & Squalane Moist Cream kuru ciltlere ihtiyaç duyulan yoğun nemi sağlayabilecek ürünlerdendir. Her iki ürün de cilt için önemli bir nem kaynağı olan Squalane (Skualen) ile diğer değerli özlerin bir araya geldiği kuru ciltler için doğal nemlendirici içeriklerden oluşur. Bu nedenle kuruluk, kaşıntı, gerginlik vb. problemlerin çözümü için cilt bakım rutinine gönül rahatlığı ile dahil edilebilir.

Kullanıcı Yorumları

Öneriler ve fikirleriniz için bize yazın!

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.