Yağ Bazlı Yüz Temizleyici İle Çift Aşamalı Makyaj  Temizliği - Polente Natural

Yağ Bazlı Yüz Temizleyici İle Çift Aşamalı Makyaj Temizliği

       Cildi temizlemek cilt bakım rutininin ilk ve en önemli adımdır. Çünkü iyi bir cilt temizliği bakım rutininin sonraki aşamalarında kullanılan tüm değerli içeriklerin daha etkili olmasını sağlar. Cildi makyaj kalıntılarından, kir ve yağdan arındırmak için yalnızca makyaj temizleme pamuğu ve bir temizleyici ürün ile silmek yeterli olmaz. Gözenekleri derinlemesine temizlemek ve tertemiz bir cilt için çift aşamalı makyaj temizliği yapılmalıdır.

Çift Aşamalı Makyaj Temizleme Cilt İçin Neden Önemli

Gün boyunca havadaki kirler, tozlar, kullanılan makyaj ürünleri, güneş kremi artıkları ve sebum cilde yapışır. Bu kalıntıları temizlememek gözeneklerin dolmasına, genişlemesine ve çeşitli cilt problemlerine neden olur. Hem makyaj yapılan hem de yapılmayan günlerde uygulanan iki aşamalı temizleme yöntemi cildin derinlemesine temizlenmesini sağlar.

Son günlerde oldukça popüler olan çift aşamalı temizleme (double cleansing) yöntemi, Kore cilt bakımında yeri oldukça önemli olan bir uygulamadır. Bunun sebebi elbette pırıl pırıl ve sağlıklı bir cilt için pek çok faydası bulunmasıdır.

  • Gözeneklerde biriken yağ kalıntıları, kimyadaki ‘benzer benzeri çözer’ mantığında olduğu gibi yağ bazlı bir ürünle etkili bir biçimde çözülür.
  • Derinlemesine temizleme sayesinde siyah nokta ve akne oluşumu engellenir. Gözenekler, dolmasının önüne geçildiği için genişlemez. Böylece gözenek görünümü azalır.
  • Cilt bakımının diğer adımlarında uygulanacak nemlendirici, serum vb. bakım ürünleri temiz ciltte daha derin katmanlara inebilir. Böylece kullanılan ürünlerden daha etkili sonuçlar elde edilebilir.
  • Yağ bazlı temizleyici ile makyaj temizleme aşamasında tüm makyaj kalıntıları arındırılabilir. Göz, dudak ve yüz için ayrı ayrı temizleme ürünlerini kullanmaya gereksinim duyulmaz.
  • Güneş kremlerinin içeriğinde bulunan, su bazlı temizleyicilerle çözülemeyen ve güçlü çözücülere ihtiyaç duyan içerikler çift aşamalı temizleme sayesinde çözülebilir.

 

Çift Aşamalı Makyaj Temizleme Nasıl Yapılır?

Çift aşamalı makyaj temizleme ve cilt arındırma yöntemi için iki adet temizleyici ürüne ihtiyaç duyulur. Oldukça kolay olan bu yöntem ile uzun vadede ciltte mucizevi etkiler gözlemlemek mümkün!

 

İlk Aşama: Yağ Bazlı Yüz Temizleme

Makyaj temizleme yağları ve doğal içerikli bitkisel yağlar gibi ürünlerin cildi temizlemek için uygun olmadığı fikri yaygındır. Ciltteki yağı arındırmak için yağ ile müdahale etmek ilk anda mantıksız gibi gelebilir. Ancak ciltteki fazla sebumun çözümlesi ve temizlenmesi için yağ bazlı ürünlerin kullanılması gerekir. Özellikle yağlı, karma ve akne problemi olan ciltler için bu konu oldukça önemlidir.

Çift aşamalı temizlik hem gündüz hem de gece bakımında tekrarlanırsa etkisi daha net gözlenebilir. Bu uygulamanın ilk aşamasında sabahları, uyku süresince ciltte biriken fazla sebumu temizlemek için yağ bazlı bir ürün ile cilt yıkanır. Ardından bakımın diğer adımları izlenir. Gece bakımında ise gün boyunca birikmiş makyaj kalıntıları, kir ve yağı temizlemek için yüzü ilk olarak yağ bazlı bir temizleme ürünü ile yıkamak gerekir.

Yağ bazlı ürünle cildi temizlemek:

  • Ciltteki fazla sebumu temizler,
  • Makyaj ve kir kalıntılarını söker,
  • Güneş kreminin içeriğindeki koruyucu maddeleri arındırır,
  • Kan akışını hareket
  • Akne oluşumuna zemin hazırlayan faktörleri ortadan kaldırır.

 

Yağ bazlı ürünle temizleme yapılırken makyaj temizleme pamuğu veya parmak uçları kullanılabilir. Ürün ıslak olmayan cilde nazik hareketlerle uygulanır. Bu sayede kan dolaşımı da artar. Durulamak için ılık su tercih edilmelidir. Durulama esnasında ovalamak, bastırmak veya çok fazla sıcak su kullanmaktan kaçınılmalıdır. Bu adımın etkili olmasının sırrı nazik hareketlerde saklıdır.

İkinci Aşama : Su Bazlı Temizleyici İle Temizleme

Tüm cilt bakım rutinlerinde temel olan adım cildi uygun bir temizleyici ile arındırmaktır. Çift aşamalı makyaj temizliğinde de ikinci aşama olarak hem yağ bazlı ürünün kalıntılarını arındırmak hem de ciltteki kir artıklarını temizlemek için su bazlı bir temizleyici ile cilt temizlenmelidir. Su bazlı ürünle cilt temizlenirken öncelikle nemlendirilir. Ardından bir silikon ped, sünger, cilt temizleme cihazı veya ellerle ürün bolca köpürtülür. Daha sonra cilt ferah bir his için ılık suyla durulanır. Bu aşamada önemli olan cildin pH dengesini ve sebum oranını bozmayan, cilt tipine uygun ürün seçimidir.

Kullanıcı Yorumları

Öneriler ve fikirleriniz için bize yazın!

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.