Göz Kremleri Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey! - Polente Natural

Göz Kremleri Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey!

Göz çevresi cildin en hassas bölgelerinden biridir. Bu hassas bölge ayrıcalıklı bir bakımı hak eder. Göz kremi seçimi, uygulaması ve kullanımı hakkında merak edilen her şeyi bu yazıda topladık. İnce kırışıklıklarla başa çıkmak için doğru göz kremi nasıl seçilir ve kullanılır öğrenmek istiyorsan okumaya devam et.

Göz kremi kaç yaşından sonra kullanılmalı?

Göz kremi kullanımıyla ilgili en sık merak edilen soru göz kremini kullanma yaşının kaç olduğudur. Sıklıkla orta yaşlardan itibaren göz kremi kullanılmaya başlanması gerektiği düşünülür. Ancak bu cilt bakımında yapılan en yaygın hatalardan biridir. 

Göz kreminin görevi göz çevresinin neme doymuş, dolgun ve aydınlık görünmesine yardımcı olmaktır. Bu etkiler ancak düzenli kullanımla birlikte mümkündür. Göz çevresinde oldukça ince ve hassas bir deri katmanı bulunur. Bu hassas deri ince kırışıklık oluşumuna ve hasar görmeye yatkındır. UV ışınları ve sürekli yapılan mimikler göz çevresine zarar verir. Erken dönemde kullanılmaya başlanan göz kremi göz çevresini nemli ve taze tutmaya yardımcı olur. Göz kremi kullanımı için 20’li yaşların başları idealdir. Çünkü kırışıklık oluşumunun engellenmesi için uzun süreli kullanım en etkili sonucu verir.

Göz kremi seçerken neye dikkat edilmeli?

Göz kreminin temel görevi göz çevresi bakımı yaparken nem ihtiyacını karşılamaktır. Bununla birlikte aydınlık görünüm, kırışıklıkların engellenmesi, dolgunluk gibi etkileri de vardır. Göz çevresi bakım ürünleri içeriklerindeki etken maddelere göre farklı endişelerin çözümüne özel olarak hazırlanır. Göz kremi tercih ederken ilk olarak endişeye yönelik tercih yapılmalıdır. 

Göz çevresindeki koyu halkalardan ve yorgun görünümden şikayetçi olanlar aydınlık görünüm veren ürünlere yönelmelidir. Bunun için ürün içeriğinde Kafein, C vitaminini,  Niacinamide (B3 Vitamini) gibi renk eşitleme özelliği bulunan ürünler tercih edilmelidir. Göz altındaki koyu renk halkalardan ve yorgun görünümden şikayetçiysen Polente Natural Canlandırıcı Göz Kremine göz atabilirsin. 

Göz çevresinin nemli ve dolgun görünümde olması için ise göz çevresi kremi seçerken yoğun nem veren içerikler tercih edilmelidir. Göz kremlerinde sıklıkla kullanılan avokado, en zengin doğal nem kaynaklarının başında gelen Skualen, nem denince akla ilk gelen bileşen olan Hyalüronik Asit bu içeriklerin başında gelir. Neme doyuran göz çevresi bakımı için Polente Natural Nemlendirici Göz Kremi tercih edilebilir. 

Göz kremi nasıl uygulanmalı?

Cilt bakım ürünlerinin tümünde olduğu gibi göz kreminde de seçilecek ürün kadar doğru uygulama yapılması da önemlidir. Göz kremini doğru uygulamak için birkaç adımı takip etmek gerekir. 

  1. Göz kremi sürmeden önce göz çevresinin temizliğinden emin olunmalıdır. Cilt ve göz makyajı temizlenmelidir. 
  2. Göz kremleri yoğun yapılı ürünlerdir. Bu nedenle az miktarda ürün uygulamak yeterlidir. Her kullanımda bir bezelye tanesi kadar göz kremi kullanımı yeterli olacaktır. 
  3. Yüzük parmağı göz kremi uygulamak için ideal baskıyı uygular. Yeterli miktarda ürün parmaklarda ısıtılarak veya direkt olarak göz çevresine sürülerek yüzük parmağı ile dağıtılır.
  4. Göz kremi sürerken kan dolaşımını hızlandırmak ve göz altındaki hassas deriyi incitmemek için tampon hareketler kullanılır. Göz kremi yayılarak değil ufak dokunuşlarla uygulanarak gözaltına, gözün dış köşesine ve göz kapağına uygulanır. 

Göz kremi günde kaç defa uygulanmalı?

Göz kremi günlük cilt bakımının bir parçasıdır. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa uygulanması yeterlidir. İleri yaşlarda cildin kuruluk durumuna göre bu uygulama günde 3’e çıkarılabilir. 

Polente Natural Kafein C Vitamini Göz Kremi Koyu Halka Karşıtı

 

Kullanıcı Yorumları

Öneriler ve fikirleriniz için bize yazın!

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.