Göz Çevresi Kırışıklıklarından Kurtulma Rehberi! - Polente Natural

Göz Çevresi Kırışıklıklarından Kurtulma Rehberi!

Gözler ruh halimizin aynasıdır. Bakışlar ne kadar aydınlık olursa kendimizi o kadar canlı hissederiz ve karşımıza o kadar pozitif bir enerji iletiriz. İşte bu yüzden göz çevresini canlı ve taze tutmak için etkili bir bakım rutinini takip etmek çok önemli. Canlılıkla ışıldayan bir göz çevresi için neler yapmak gerektiğini merak ediyorsan okumaya devam et! 

Göz çevresi neden kırışır?

Göz çevresindeki deri cildimizde derinin en narin ve ince olduğu bölgedir. Bu nedenle oldukça hassastır ve kırışmaya yatkındır. Göz çevresinde kırışıklık oluşmasının yaygın sebepleri şu şekildedir: 

Yaşlanma: Göz çevresindeki kırışıklık oluşumunun en temel sebebi yaşlanmadır. Yaşlanmayla birlikte cildin sıkılığını ve elastikiyetini sağlayan kolajen üretimi azalır. Bunun sonucunda göz çevresindeki kaslar zayıflar ve oluşan kırışıklıkların kalıcı hale gelmesi kaçınılmaz hale gelir. Yaşla birlikte kırışıklık oluşumu kaçınılmazdır ancak doğru göz çevresi bakımıyla kırışıklık görünümünü azaltmak mümkündür. 

Kuruluk: Cildin her bölgesinde olduğu gibi kuruluk göz çevresinde de kırışıklığa neden olur. Nem cildin dolgun görünmesini sağlar. Göz çevresi sebum üretiminin az olması nedeniyle kurumaya yatkındır. Göz çevresi nemini kaybedince ince çizgiler ortaya çıkar. 

UV Işınları: Güneşin zararlı ışınları cilt bariyerini zayıflatır. Bunun sonucunda cildin nem tutma gücü de zayıflar ve beraberinde cilt kuruluğu meydana gelir. UV ışınları göz çevresinin hızlıca kurumasına ve kırışıklık oluşumunun meydana gelmesine neden olur. 

Mimik ve dokunuşlar: Göz çevresini ovuşturmak, makyajı hırpalayarak temizlemek, göz çevresini tetikleyen mimikleri çok fazla yapmak gibi durumlar göz çevresinde kırışıklık oluşumuna neden olur.

Göz Çevresi Kırışıklıkları Nasıl Geçer?

Göz çevresi kırışıklıklarn önlemek ve oluşmuş kırışıklıkların görünümünü hafifletmek için dikkat etmek gereken birkaç nokta şu şekildedir: 

  • Bol su içmek ciltteki nem dengesini korumak için çok önemlidir. Cildi nemli ve taze tutmak için günde ortalama 2 litre su içmeye özen gösterilmelidir. 
  • Göz çevresinin canlı ve aydınlık görünümünün sırrı iyi bir uykudan geçer. Cilt bakımının altın kurallarından biri sağlıklı uykudur. Sağlıklı bir yetişkinin günde yaklaşık 6-8 saat düzenli uyku uyuması cildi düzene sokarak nem kaybetmesine engel olur. 
  • UV ışınlarından korunmak ince kırışıklıkları engellemek için çok önemlidir. Güneşe çıkmadan yaklaşık yarım saat önce güneş kremi uygulamak ve gün içinde güneş kremini 1-2 defa tazelemek göz çevresini korur. Ayrıca güneş gözlüğü kullanmayı alışkanlık haline getirmek de göz çevresini korumaya yardımcı olur. 
  • Göz çevresinde kalan makyaj kalıntıları kırışıklıklara neden olur. Cilt temizliğine özen göstermek bu nedenle önemlidir. Makyaj yapılmayan günlerde dahi göz çevresi nemli bir pamukla temizlenerek gözeneklerin hava almasına yardımcı olunabilir. 
  • Göz çevresi bakımı için bir bakım rutini oluşturmak ve bu rutini düzenli olarak  takip etmek önemlidir. Kırışıklık görünümü düzenli ve ilgili kırışıklık bakımı ile azaltılabilir. Bunun için göz çevresinin temiz tutulması ve uygun göz çevresi bakım kreminin günde 2
    defa sabah ve akşam uygulanması yeterlidir. Ek olarak haftalık bakım rutinine göz çevresi için yoğun nem veren bir göz maskesi dahil edilebilir. Göz çevresi bakım kremi tercih edilirken içeriğinde yoğun nem veren ürünler tercih edilmelidir. Nem kırışıklıklarla savaşın en önemli unsurudur. Polente Natural Nemlendirici Göz Kremi içeriğindeki Avokado ve Hyalüronik Asit sayesinde göz çevresinin canlı, dolgun ve nemli görünümüne yardımcı olur. İnce çizgilerle savaşırken yeni kırışıklık oluşumuna da engel olur. 

            Polente Natural Avokado Göz Kremi                                  

 

 

Kullanıcı Yorumları

Öneriler ve fikirleriniz için bize yazın!

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.