Sağlıklı ve Kalıcı Bronzluğun Sırları - Polente Natural

Sağlıklı ve Kalıcı Bronzluğun Sırları

Tenini deniz, kum ve güneşle buluşturup bronzlaştırmak yazın en keyifli yanlarından biri. Peki ya bronzlaşmanın sağlıklı yöntemleri olduğunu, bronzlaşırken dikkat etmen gerekenleri, hızlı bronzlaşmak için yapman gerekenleri ve güneş sonrası bakım ile kalıcı bronzluğun sırlarını biliyor musun? Güneşli günlerin tadını en sağlıklı şekilde çıkarmak için okumaya devam et! 

Cildimiz nasıl bronzlaşır?

Bronzlaşmak aslında güneş ışınlarının cilt hasarına yol açmasıyla meydana gelir. Güneş ışınlarına normalden çok fazla maruz kalındığında cilt savunma mekanizmasını harekete geçirir ve bunun sonucunda melanin üretimi başlar. Cildin daha koyu bir renk almasının sebebi de budur. İnsan vücudundaki melanin kaynağı birkaç saatte tükenebilir seviyelerde olduğu için bronzlaşmanın fazlası sağlıksızdır ve çeşitli cilt problemlerine yol açabilir. Ancak doğru zamanda ve uygun sürelerde güneşe çıkarak sağlıklı bir şekilde bronzlaşmak mümkündür. 

 

Sağlıklı bronzluğun ipuçları 

1-Güneşe doğru zamanda çıkmak

 saatler arasında güneşe çıkmak ciddi güneş yanıklarına sBronzlaşma saati doğru seçmek güneş ışınlarının etkisini en net belirleyen koşuldur. Güneş, 11.00 ve 15.00 saatleri arasında tam tepededir. Buebep olabilir. Sağlıklı bronzluk için güneşe 15.00 sonrasında ve kontrollü olarak çıkmak daha güvenlidir. 

2-Güneş kremini ihmal etmemek

Güneş kremi kullanmak demek bronzlaşmayı engellemek demek değildir. Güneş kremleri güneşin zararlı ışınlarının hücrelere zarar vermesini engellemek için çalışır. Tüm cilt tiplerinin cilt kanseri riskini en aza indirmek için en az 30 faktör korumalı bir güneş kremini güneşe çıkmadan en az 30 dakika önce sürmesi önerilir. Yüz ve vücut için seçilecek uygun güneş kremi iki saatte bir yenilemek koruyuculuğunu devam ettirmek için önemlidir. 

3-Hızlı bronzlaşmak için aromaterapi desteği 

Çikolata renginde bir tene kavuşmak için aromaterapiden faydalanmak mümkündür. Havuç yağı ve kakao yağı gibi yüzde yüz doğal özler cildin sıcak bir kahverengi rengine dönmesine yardımcı olur. İçeriklerinde bulunan beta karoten sayesinde melanin pigmentinin üretilmesini sağlayan bu doğal özlerle hızlı ve sağlıklı bronzluk elde edebilirsiniz. Bu yağlar yoğun nem içerikleri sayesinde, cilde nem verirken bronzlaşmayı hızlandırdığı için uzun süre kalıcı bronzluğun sırrı olarak da bilinir. 

4-Güneşlenme sırasında mola vermek

Güneşlenmek aralıksız olarak uzun süre yapılacak bir eylem olarak düşünülmemelidir. Cildi dinlendirmek ve güneş kremini tazelemek için ara sıra gölge bir alanda durmak önemlidir. Hem güneş yanığı oluşumunu engellemek hem de sağlıklı bronzlaşmak için güneşlenme pozisyonunu değiştirmek, gölge bir alanda molalar vermek gerekir. 

5-Güneş sonrası bakımı ile kalıcı bronzluk

Bronzlaşmak güneş sonrası bakımını da kapsayan bir süreçtir. Güneş sonrası bakımında keselenmemek, yoğun nem içerek bakım ürünleri kullanmak kalıcı bronzluk için iki altın kuraldır. Güneşin yakıcı etkisini serinletmek için aloe vera en etkili doğal özlerden biridir. Güneş sonrasında kullanılan aloe vera jeli yoğun nem vererek cildi ferahlatır ve kaybettiği nemi geri kazandırır. Bu sayede ciltteki soyulma ertelenerek uzun süre kalıcı bronzluk garantilenir. 

 

Kullanıcı Yorumları

Öneriler ve fikirleriniz için bize yazın!

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.