Kış Aylarında Cilt Bakımı İçin Tercih Edilecek İçerikler - Polente Natural

Kış Aylarında Cilt Bakımı İçin Tercih Edilecek İçerikler

Cildimiz her mevsimden farklı şekilde etkilenir. Yazın güneşin zararlı etkileri sebebiyle oluşan lekelerin ve terlemenin yerini kışın soğuk ve rüzgarın sebep olduğu kuruluk ve hassasiyet alır. Kış aylarında cilt bakımının çok daha destekleyici ve tedavi edici etkide olması gerekir. Bunun için kış aylarında cildi korumak ve hava koşullarından olumsuz etkilenmesini engellemek için tercih edilecek ürünlerin değerli içerikleri barındırması gerekir.

Kış aylarında cilt bakımı nasıl olmalıdır?

Soğuk ve rüzgarlı havalar ciltteki nem tutma kapasitesinin düşmesine neden olur. Bu nedenle kış aylarında yalnızca kuru ciltler değil yağlı, karma veya normal tüm cilt tipleri kuruluk problemiyle karşılaşır. Hatta kimi zaman bu kuruluk problemi ciddi cilt problemlerine neden olabilir. Kış aylarının en büyük etkisi cildin nemini yitirmesi ve donuklaşmasıdır. Bu durum ciltte gerginlik, soğuk havada kaşıntı, kızarıklık, pul pul dökülme, parlaklığın yitirilmesi gibi çeşitli biçimlerde görülebilir. Bu nedenle soğuk ve rüzgarlı havalarda ayrıcalıklı bir cilt bakımı gerekir.

 

Hem yüz hem de vücudun tamamı kış aylarında, normalde hiç olmadığı kadar neme ihtiyaç duyar. Bunun için cildi dışarıdan değerli özlerle beslemek ve nemi cilde hapsetmek gerekir. Yazın kullanılan nemlendirici ürünler kış aylarında genellikle cildi neme doyurmakta yetersiz kalır. Kışın tercih edilecek ürünlerin nemi cilde hapsedecek, uzun süre nemli his sağlayacak içeriklerden oluşması gerekir. Aşağıdaki içerikler, kış aylarındaki bakım için tercih edilecek

ürünlerin içeriğinde yer alabilecek etkili içeriklerdir.

 

  • Squalane (Skualen): Cilt yapısında doğal olarak da bulunan Squalane, cildin ışıl, neme doymuş, canlı ve parlak kalmasında destekleyicidir. Tamamen bitkisel olan bu içerik, sebumun dengelenmesine yardımcı olurken hücrelerin uzun ömürlü olmasını da destekler.
  • Hyalüronik Asit: Nemi cilde hapsetme özelliği ile bilinen Hyalüronik Asit, kış ayları için ihtiyaç duyulan nemin korunması için oldukça önemlidir. Nemliliğin korunması ile, cilt elastikiyeti korunarak cilt bariyeri güçlenir. Kışın kuruluk sebebiyle belirginleşen ince kırışık görünümünü önlemekte etkildir.
  • Shea Butter: Cildi beslemek ve nemlendirmek için en sık tercih edilen değerli yağlardan biridir. Cilde yoğun olaran nem sağladığı için kış aylarında kullanılacak olan ürün içeriklerinde tercih edililr.
  • Borege(Hodan) Yağı: Cilde ükemmel bir yumuşaklık sağlayarken cildi çevresel zararlardan koruma konusunda etkilidir. Kışın soğuk nedeniyle kuruyup çatlayan cilt yüzeyi için hassas bir bakım sunar.
  • Kolajen: Vücut tarafından üretilen bir protein olan kolajen yaşa bağlı olarak azalır. Bu durum da cildin olumsuz etkilere karşı savunmasız hale gelmesine sebep olur. Kolajen eksikliği cilt kuruluğu sorunun ortaya çıkmasına sebep olduğu için cilde kolajen takviyesi yapmak önemlidir.

 

Kışın soğuk ve rüzgarlı havalar ve kapalı ortamlardaki ısıtıcıların sebep olduğu kuru hava sebebiyle oluşan cilt kuruluğu özenli bir bakıma ihtiyaç duyar. Soğuk havalarda kaşıntı, kuruluk, pullanma sıklıkla karşılaşılan sorunlardandır. Kış aylarında tercih edilecek bakım ürünlerinde bu içeriklerin bulunması, düzenli kullanımla parlak, neme doymuş ve canlı bir cildi beraberinde getirir.

Kullanıcı Yorumları

Öneriler ve fikirleriniz için bize yazın!

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.