Kepek Karşıtı Rahatlatıcı Bakım İçin Aloe Vera Etkili Katı Şampuan - Polente Natural

Kepek Karşıtı Rahatlatıcı Bakım İçin Aloe Vera Etkili Katı Şampuan

        Kepek yaygın olarak görülen bir saç derisi problemidir. Kepek için çözüm aramadan önce kepeğin sebebini bilmek önemlidir. Çünkü saç derisinin pullanarak dökülmesinin pek çok sebebi olabilir. Sıklıkla kaşıntının eşlik ettiği döküntü sosyal yaşamı da zora sokacak bir durum olarak karşımıza çıkabilir. Bu nedenle sebebini araştırmak ve saç bakım rutininde rahatlatıcı ürünler seçerek kepek karşıtı bakım uygulamak gerekir.

Kepek neden oluşur?

Kepek oluşumunda bireysel faktörlerden dış etkenlere kadar pek çok sebep bulunur ancak genel olarak saç derisindeki deri katmanlarından birinin  dökülmesi olarak açıklanabilir. Saç derisindeki hücrelerin yenilenmesinin çok hızlı olması kepeklenmenin de fazla olması anlamına gelir. Kepek oluşumunu tetikleyen birçok etken vardır.

  • Seboreik dermatit kepeklenmeye sebep olan bir cilt rahatısızlığıdır. Saç diplerindeki deride biriken cilt hücrelerinin dökülmesi olan kepeklenme, bu rahatsızlık nedeniyle yoğun bir biçimde görülebilir. Ayrıca egzama ve sedef gibi deri hastalıkları da saç kepeklenmesi sebeplerindendir. Bu tip cilt rahatsızlıkları için bir dermatolog tavsiyesi almak önemlidir.
  • Saç derisinde kuruluk en yaygın kepeklenme sebeplerindendir. Saç derisi cildin diğer her yeri gibi kurur. Saç derisindeki kuruluk kaşıntı ile birlikte pullanmaların görülmesine neden olur.
  • Soğuk havalar saç derisinin kurumasına zemin hazırladığı için kepek oluşumunun sebeplerinden biri olarak düşünülebilir.
  • Saç tarandıkça saç derisindeki değerli ve doğal yağlar saç tellerine ulaşır. Saç derisi havalanarak fazla yağ birikiminin önüne geçilir. Saçları düzenli olarak taramamak saç diplerinde yağ birikmesine ve sebum dengesinin bozulması da kepeklenmeye neden olabilir.
  • B vitamini ve demir yönünden yetersiz besinler tüketmek saç derisinin pullanmasına neden olabilir.
  • Yanlış saç bakım ürünleri tercih etmek saç derisindeki sebum dengesini bozarak kaşıntı, kuruluk ve pullanmaya sebep olabilir.

 

Kepek için çözüm: Arındırırken rahatlamak

Saç derisinde normalden fazla ve uzun süren bir kepeklenme problemi yaşanıyorsa bir dermatolog ile görüşmek gerekir. Ancak kepeklenmenin altında yatan sebep bir cilt hastalığı olsa da saç derisini nazikçe arındırmak ve onarıcı bir bakım yapmak önemlidir. Kepekli saçlar arınırken rahatlamaya ihtiyaç duyar. Bu nedenle saç bakım rutinine saç derisini fazla sebumdan ve kuruyup dökülen pullardan arındıracak ve kuruluğun önüne geçecek yoğun nem içerikli bir bakım tercih edilmelidir.

Saç kepeklenmesi ile başa çıkmak için zararlı kimyasallar içeren bakım ürünlerinden uzak durmak gerekir. Doğal özler içeren, organik bileşenlerden oluşan ürünler tercih edilmelidir. Aromaterapik yağların mucizevi iyileştirici etkisi ve doğal bileşenlerin gücü ile kepek sorunundan kısa sürede kurtulmak mümkündür.

Polente Natural Rahatlatıcı Kepek Karşıtı Katı Şampuan (İnceleyiniz) içeriğindeki faydalı bileşenler sayesinde kepek için çözüm sunar. Aloe vera ve hindistan cevizi yağının uyumlu birleşimi ve doğal içeriği ile saç derisini nazikçe temizler. B vitamini yönünden zengin aloe vera özleri antifungal ve antimikrobiyal özellikleri sayesinde kepekle başa çıkmada etkilidir. Bunun yanında hindistan cevizi yağının yoğun nem verme özelliği kuruyan, gerilip kaşınan ve pullanarak dökülen saç kepeklenmesine engel olmaya yardımcı olur. Zararlı kimyasallar içermeyen katı şampuan, sülfatsız içeriği ile değerli saç yağlarının saçta tutulmasını sağlar.

Saç bakım rutinine dahil edilen, doğal içerikli ürünler, doğru beslenme alışkanlıkları, saç tarama ve bakım yöntemleri sayesinde gözle görülür kepeğin kısa sürede üstesinden gelmek mümkündür.

Kullanıcı Yorumları

Öneriler ve fikirleriniz için bize yazın!

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.