Saç Bakımı İçin 5 Önemli Adım - Polente Natural

Saç Bakımı İçin 5 Önemli Adım

Saç bakımı, vücut ve cilt bakımı kadar önemli ve iyi bilinmesi gereken konuların başında gelir. Saçlar beslenmeden çevresel etkilere kadar pek çok koşuldan etkilenerek ayrıcalıklı bir bakıma ihtiyaç duyar. Yağlı, kuru, yıpranmış veya normal gibi birbirinden farklı saç tiplerinin ihtiyaçları da farklıdır. Bu nedenle canlı ve sağlıklı saçlar için saç tipini iyi tanımak ve ona özel ürünlerle doğru bakımı yapmak gerekir.
  • Doğru Şampuan ile Temizleme

Bakım söz konusu olduğunda ilk adım her zaman doğru ürünler ve teknikler ile derinlemesine temizliktir. Saç bakımda temizlik, saçı sonraki adımlar için hazırlayarak bakımın daha etkili olmasını sağlar. Her saç tipi aynı temizlik ürünüyle iyi bir sonuç elde edemeyecektir. Bu nedenle doğru şampuan, katı şampuan veya sabun seçimi saç tipine, temizlik ihtiyacına ve sonraki adımlarda kullanılacak ürünlere göre belirlenmelidir.

Saç bakımında temizlik aslında sanılanın aksine yalnızca saç tellerinin değil saç derisinin de temizlenmesi için önemlidir. Saç derisinin pH dengesini bozmayan, saçın nemini yitirmesine ve saç telleri ile derinin kurumasına sebep olmayan nazik temizleyiciler tercih edilmelidir. Bu aşamada doğal içerikli ürünler saç bakımı için en etkili seçeneklerdir. SLS, SLES, Paraben, Silikon, Sülfat gibi zararlı kimyasallar içermeyen, değerli yağlarla zenginleştirilmiş doğru şampuan tercihi ile saç bakımının büyük bir kısmı tamamlanmış olur.

  • Saç Kremi ve Saç Maskesi

Saç kremi veya saç maskesinin her saça uygulanmasına gerek olmadığı düşüncesi yaygındır. Ancak tıpkı tüm cilt tiplerinin neme ihtiyaç duyması gibi kuru, yağlı veya normal fark etmeksizin tüm saç tipleri de dipten uca neme ihtiyaç duyar. Nemini yitiren saç; kepek, kırılma, parlaklığını yitirme gibi belirtilerle kendini gösterir. Bu nedenle saçtaki probleme yönelik saç maskesi ve saç kremi tercihi bu tip sorunların ortadan kalkması için önemlidir.

Saçları derinlemesine nemlendirerek kaybettiği ışıltısını geri kazandırmaya yönelik içerikler veya saç derisini sağlığına kavuşturarak kepek sorununu ortadan kaldırmayı amaçlayan ürünler tercih edilebilir. Bu tip bakım ürünleri her duşta olmasa da, haftada bir defa gibi belirli periyotlarda bakım rutinine dahil edilebilir. Ortaya çıkan saç problemlerine karşı dönemsel olarak kullanılabilir.

  • Doğal Yağlar ile Besleyici Bakım

Saç bakımında hem temizlik öncesi hem de temizlik sonrası her iki aşamada da kullanılabilecek olan pek çok özel doğal yağ bulunur. Katı şampuan, saç maskesi, saç serumu ve saç kremi gibi çeşitli bakım ürünlerinin içinde de bulunan doğal yağların birçoğu saf hali ile de kullanılabilir. Genellikle saç telleri ve saç derisindeki belirli problemlerin çözümü için kullanılır. Aşırı yağlanma veya kurulukla başa çıkma, saçın hızlı uzamasına destek olma, saç yapısının ışıltısını kazanmasını sağlama veya kepek sorununu ortadan kaldırma gibi amaçlarla saç bakımında doğal yağlara başvurulur. Saç tarama öncesi saç uçlarına bakım için veya yıkama öncesi saç maskesi olarak doğal yağlar tercih edilebilir. Argan yağı, Hindistan Cevizi yağı, Kakao yağı, Shea Butter gibi yağlar saç bakımında en çok tercih edilen yağların başında gelir.

  • Tarama

Saç tarama, saç bakımında basit gibi görünen önemli adımlardan biridir. Saç nazik ve doğru bakım ile ideal ve canlı haline kavuşur. Tarama adımındaki en önemli konu kıvırcık, dalgalı, düz, işlem görmüş gibi saç tiplerinden hangisine sahip olunduğudur. Tüm saç tipleri kolay tarama için saç yapısına göre doğru tarağın seçilmesine ihtiyaç duyar. Tarağın saçta kolayca kayması ve dipten uca karışıklıkların açılması için durulanmayan saç bakım kremlerine başvurulabilir. Besleyici etkisi sayesinde saç uçlarındaki kırıkları tedavi edecek veya önleyecek doğal yağlar da tercih edilebilir. Tarak tercih edilirken saç derisine zarar vermeden kan dolaşımını hızlandıracak, masaj etkili bir ürün seçilmelidir.

  • Kurutma ve Şekillendirme

Saç bakımının son adımı olan saçı kurutma ve şekillendirme adımı oldukça kritiktir. Çünkü bu adımda yapılan hatalar önceki adımlarda uygulanan bakımların tümünün etkisini yok edebilir. Saçı çok fazla ısıya korumasız şekilde maruz bırakmak saç derisinin ve saç tellerinin kuruyarak kırılmasına neden olur. Bu nedenle saça herhangi bir ısı işlemi uygulamadan önce muhakkak ısıya karşı koruyucu doğal içerikli saç kremi veya saç serumu gibi bir ürün tercih edilmelidir.

Sağlıkla ışıl ışıl parlayan canlı saçlar için beş adımlı bakıma ek olarak bol su içmenin, saçı yıpratıcı olumsuz dış etkenlerden korumanın ve vitamin açısından zengin bir düzende beslenmenin önemi unutulmamalıdır.

Kullanıcı Yorumları

Öneriler ve fikirleriniz için bize yazın!

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.