Katı Şampuan Kullanmak İçin 7 Etkili Sebep - Polente Natural

Katı Şampuan Kullanmak İçin 7 Etkili Sebep

        Katı şampuan doğal içerikli ürün arayanların son zamanlardaki favori bakım ürünlerinin başında geliyor. Vegan, doğa dostu, insan sağlığına duyarlı, minimal, kullanımı kolay ve daha pek çok artısı olması sebebiyle sağlıkla ışıldayan saçların yeni yıldızı; katı şampuan. İşte geleneksel sıvı şampuanlara kıyasla birçok artısı bulunan bu özel ürünü tercih etmek için 8 etkili sebep!
  • Temiz İçerikli ve İnsan Sağlığına Duyarlı

Katı şampuan içeriğinin temiz olması sebebiyle en çok tercih edilen bakım ürünlerinden biri. Günümüzde bakım ürünlerinin içeriklerindeki kimyasal maddeler gittikçe artmış durumda. Raf ömrünü uzatan, üretimi hızlandıran ve uzun vadede sağlığa ciddi zararları bulunan kimyasal içerikler saç bakım ürünlerinin de içinde bulunuyor. Sıvı şampuanların büyük bir çoğunluğunda bulunan SLS, SLES, Paraben, Silikon ve Sülfat gibi içerikler temiz içerikli katı şampuanda bulunmuyor. İnsan sağlığına duyarlı doğal içeriği ile katı şampuan alışılan sıvı şampuanlara kıyasla tercih ediliyor.

  • Konsantre

Sıvı şampuanların içeriklerinin yaklaşık %80 ila %90 civarını su oluşturuyor. Su bazlı olan bu ürünlerin içerikleri saç bakımı için etkin bileşenlerden meydana gelse de yoğunluk olarak düşük bir paya sahiptir. Ancak katı şampuan içeriğinde su bulundurmaması sebebiyle tamamen doğal sentezlerden oluşan içeriklerin konsantre hali olarak üretilir. Bu da aynı gramajdaki katı şampuan ve sıvı şampuanın arasında üç kat kadar fark olmasına yol açar. Katı şampuan diğer şampuanlara kıyasla ortalama olarak üç kat daha uzun süre kullanılır.

  • Plastik Atıksız/Minimal Atık

Atıksız yaşam tüm insanlığın doğaya borcu. Katı şampuan plastik malzemelerle şişelenmiş, ekstra ambalajlar ile sarılmış, üretim süresince doğaya atık bırakılmasına sebep olmuş pek çok bakım ürününe kıyasla doğaya minimal atık bırakır. Bir katı şampuan yalnızca kağıt kutu, kese kağıdı vb. doğal malzemeler ile sarılarak güvenle muhafaza edilebilir.

  • Doğada Çözünen/Doğaya Saygılı İçerik

Alışılmış bakım ürünlerinin formüllerinde yer alan bazı kimyasal maddeler su kaynaklarının, toprağın ve havanın kirlenmesine sebep olan içeriklerdir. Katı şampuan, içeriğindeki doğal kaynaklı içerikler sayesinde suyu, toprağı ve havayı kirletmez. Doğada tamamen çözünebilen, doğaya saygılı içeriklerden oluşur.

  • Seyahat Dostu

Bakım ürünlerini seyahat, havuz, spor salonu gibi yerlere taşımak çoğu zaman sorun olarak görülebilir. Şampuan şişeleri sızdırma ihtimali ve boyutları sebebiyle seyahat için uygun değildir. Polente Natural Katı Şampuan çeşitleri minimal ambalajı ve katı formuyla her yere rahatlıkla taşınabilir.

  • Vegan

Vegan katı şampuanın, ürünü oluşturan bileşininde veya ambalajında hayvansal hiçbir içerik bulunmaz. Yüzde yüz bitkisel kaynaklı içeriklerden ve doğal özlerden oluşan ürünler hayvanlar üzerinde test edilmez, doğaya saygılıdır.

  • Minimal Tasarım

Gereğinden fazla ürün kullanımına karşı olan minimalizm akımına uygundur. Tek bir ürün saçları ve saç diplerini arındırır, nemlendirir ve besler. Saç problemlerine yönelik olarak tercih edilecek bir kalıp kuru şampuan yer kaplamaz ve kolayca çantada taşınabilir.

Kullanıcı Yorumları

Öneriler ve fikirleriniz için bize yazın!

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.