İnatçı Kistik Sivilce Sebepleri ve Sivilce Tedavisi - Polente Natural

İnatçı Kistik Sivilce Sebepleri ve Sivilce Tedavisi

         Sivilce tedavisi mümkün olan ancak baş etmesi en zor olan cilt problemlerinin başında gelir. Kimi sivilce türleri bakım ve özen ile ortadan kaybolurken kimileri inatçıdır. Kistik sivilce olarak adlandırılan bu inatçı sivilceler vücudun her yerinde görülse de genellikle yüz bölgesinde oluşur. Normal sivilce türünden çok daha ağrılı ve kızarık görünümde olabilir. Özenli bir bakım ve doğru tedavi yöntemi ile baş edilmesi mümkündür.

Leke nedir ve nasıl oluşur?

Cilt lekesi, cildin çeşitli iç ve dış etkenlerden etkilenmesi sonucu gözlemlenen renk değişimlerinin genel adıdır. Kızarıklık veya cilt tonundan daha koyu biçimde bölgesel lekelenmeler olarak gözlenebilir. Cilt lekelerinin oluşumunun tek bir sebebi yoktur. Hem hormon dengesindeki değişimler gibi içsel faktörler hem de güneş gibi dış çevre faktörleri cilt renginde kalıcı ve bölgesel değişimlere sebep olabilir. Cilt lekeleri, mevsime veya çeşitli dönemlere göre daha belirgin hale gelebilir. Cilt lekeleri genellikle;

  1. Güneş ışınlarına korumasız olarak uzun süre maruz kalmak,
  2. Sivilce, akne ve siyah nokta gibi cilt problemleri sonrası kalan izler,
  3. Yaşlanma sebebi ile hücre yenilenmesinin yavaşlaması,
  4. Hormon seviyesini etkileyen bazı ilaçlar,
  5. Lazer, peeling vb. agresif uygulamalar,
  6. Cilt dokusuna normalden fazla ısı uygulaması gerektiren uygulamalar gibi sebeplerle oluşur.

Leke, kalıcı cilt problemi sorunlarından biri olarak düşünülse de bölgesel faydaya yönelik formülize edilmiş leke giderici serum, çeşitli dermatolojik uygulamalar ve özenli koruma ile üstesinden gelinebilir.

Lekeli Cilt Bakımı ve Leke Tedavisi

Renk eşitsizliklerinden ve cilt sorunlarından uzak bir cilt herkesin hayalidir. Ancak bunu sağlamak ve korumak kimileri için oldukça özenli ve ayrıcalıklı bir bakımı gerektirir. Leke oluşumu sorunu kimi zaman önlenemez olsa da özel bir bakımla çözümsüz değildir.

Lekeli cilt bakımında aşağıdaki iki farklı amaca göre hareket etmek doğru olan yaklaşımdır.

   

  • Leke oluşumunu önleme

Lekenin oluşmasının önüne geçmek sonradan cilt lekelerinden kurtulmaya çalışmaktan çok daha kolaydır. Önlem alarak çeşitli izlerden kaynaklı lekeler, güneşin etkileri sebebi ile oluşan lekeler veya lazer gibi işlemler nedeniyle oluşan lekeler yüzde yüze kadar önlenebilir. Cilt bakımında bu duruma dikkat ederek bilinçli olmak ve yaz-kış cildi güneşin zararlı etkilerinden korumak için 30-50 koruma faktörüne sahip güneş koruyucu ürün kullanmak gereklidir. Ayrıca iki saatte bir koruyucu ürünü tazelemek ve güneş ışınlarının cilt için en büyük riski taşıdığı öğlen saatlerinde güneşten kaçınmak leke oluşumunu engellemek için önemlidir.

 

  • Var olan lekelerin artmasına veya koyulaşmasına engel olma ve lekelerden kurtulma

Leke tedavisi uzun süre sürdürülmesi ve sonrasında da cildin özenle korunmasını gerektirir. Hem leke tedavisi görmüş ciltler hem de lekelerden kurtulmak isteyen kişiler, lekeli ciltler için özel olarak hazırlanmış içerikleri tercih etmelidir. C vitamini içeriği ile Polente Natural Glow Serum, renk eşitsizliklerini ortadan kaldırarak cildin ışıltısını geri kazanması için doğal içeriklerle formülize edilmiştir. İçeriğindeki C vitamini Kompleksi, koyu renkli görünümün azalması için Squalane ile birlikte çalışır. Kuşburnu Çekirdeği Yağı ve  Baobab Yağı ile cilt yenilenmesini ve aydınlanmasını destekler. Lekeli ciltler için düzenli kullanımda mucizeler yaratır. Leke görünümünden kurtulmak için dermatolojik olarak onaylanmış yöntemler muhakkak doğru cilt bakım ürünleri ile desteklenmelidir.

Kullanıcı Yorumları

Öneriler ve fikirleriniz için bize yazın!

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.