Yüzdeki Sivilce Nedenleri ve Tedavisi - Polente Natural

Yüzdeki Sivilce Nedenleri ve Tedavisi

Akne en sık yaşanan cilt sorunlarının başında gelir Ergenlik dönemi ile birlikte görülmeye başlayan bu sorun pek çok kişide yetişkin yaşlara kadar devam etmektedir. Yüzdeki sivilce nedenleri genellikle genetik kaynaklı olsa da oluşumunda başka pek çok sebep de vardır. Görsel olarak göze hoş gelmediği için özellikle ergenlik döneminde ciddi ruhsal sorunlara sebep olabilir. Ancak alanında uzman dermatologlar tarafından da belirtildiği üzere gerekli bakım, özen ve doğru yaklaşımla akne tedavi edilebilir bir cilt sorunudur.

Sivilce (akne) Nedir?

Cildimizde birçok kıl kökü bulunur. Bu kıl köklerinin ve derinin altında bulunan yağ bezlerinin; fazla sebum üretimi, temizlenmeyen ölü deriler, havada bulunan toz ve kir gibi çeşitli etkenler sebebiyle tıkanması yüzdeki sivilce nedenleri arasında sayılabilir. Genellikle kırmızı, ucu iltihaplı veya iltihapsız kabarcıklar şeklindedir.

Hormonal değişiklikler, bazı ilaçlar, yüksek karbonhidrat içeren gıdalar da akne oluşumunu etkileyen faktörlerdendir. Hem iç hem dış etkenler akne oluşumuna zemin oluşturabilir veya  var olan akne problemini ağırlaştırabilir.

 

Akne genellikle yüz, göğüs, sırt ve omuzlarda oluşur. Her yaş grubunda görülebilen bir cilt problemidir. Ancak ergenlik döneminde hem erkek hem de kızlarda androjen (erkeklik hormonu) seviyesinin artması sebebiyle yağ üretimi de arttığı için gençlik döneminde daha yaygındır. Ergenlik dönemindeki gençlerin %85’inde akne oluşumu görülür.

Yüzdeki Sivilceler Neden Oluşur?

Ciltte akne oluşumunun temel sebebi gözeneklerin tıkanması ile gözenek içindeki bakterilerin üremesi için uygun ortamın oluşmasıdır. Bakterilerin çoğalması için uygun ortamın hazırlanmasında ise pek çok faktörün etkisi vardır. Akne oluşumuna zemin hazırlayan başlıca faktörler;

 

  • Hormonal değişiklikler (ergenlik, hamilelik, regl gibi),
  • Bazı ilaçlar,
  • Ölü derinin temizlenmemesi ile gözeneklerin tıkanması,
  • Cildin normalden fazla sebum üretmesine sebep olacak ( gereğinden fazla, temizleme, yanlış bakım ürünü kullanımı gibi) uygulamalar,
  • Var olan akneleri tahriş ederek bakterilerin yayılmasına sebep olmak,
  • Kirlilik,
  • Sigara kullanımı,
  • Yoğun karbonhidrat içerikli diyet,
  • Nem kaybı,
  • Strestir

Akne (sivilce) Nasıl Önlenir ve Akne-Sivilce Tedavisi Nasıl Olur?

Akne problemi için iki yaklaşım çok önemlidir; önleme ve tedavi. Akneye meyilli ciltler doğru cilt bakımı ve uygulamalarla akne sorununun önüne geçebilir. Akne problemi olan ciltler için de akne, doğru uygulamalarla tedavi edilebilir bir cilt problemidir. Dermatologlar tarafından belirlenen pek çok  akne-sivilce tedavisi vardır. Bu ilaç tedavileri, içeriği zengin bakım ürünlerinin desteği ile başarıyla sonuçlanabilir.

 

Temizlik

Bakteri üremesi kaynaklı bir cilt problemi olan akneden kurtulmak için ilk ve temel kural temizliktir. Hem akneyi önleme hem de tedavi etme aşamasında cilt düzenli olarak temizlenmelidir.

Her cilt probleminin farklı ihtiyaçları olduğu gibi akneli cilde de kendi ihtiyaçlarına göre temizlik ve bakım uygulamak gerekir. Aksi takdirde yapılacak yanlış uygulamalar ve kullanılacak yanlış bakım ürünleri problemin büyümesine neden olarak aknenin yayılmasını kontrol altında tutmayı zorlaştırır. Yağlı ve hassas ciltler için uygun bir bakım ürünü ile sabah ve akşam cildi yıkamak günlük rutinin olmazsa olmazıdır. Ancak gözenekleri derinlemesine temizlemek ve bakterilerin çoğalmasını engellemek için haftalık olarak düzenli maske uygulaması da gereklidir. Kil maskeleri zengin arındırıcı ve antiseptik içerikleriyle tercih edilebilir. Polnet Natural Spirulina Yosunlu Detox Kil Maskesi içeriğindeki yüksek mineralli bentonit kili ve kaolin kili ile akneli ciltlerin temizliği için idealdir.

Nemlendirme

Nem kaybı aknenin başlıca sebeplerindendir. Cilt nemini yitirince savunmaya geçerek yüksek oranda sebum salgılamaya başlar, bu durumda da sebum fazlası gözenekleri tıkayarak akne oluşumuna zemin hazırlar. Akneli ciltler genellikle nemlendirici ürün kullanımından kaçınıyor olsa da bu cilt bakımı açısından hatalı bir yaklaşımdır.

Akneli ciltler için gereğinden fazla yağ içerikli ürün tercihi akne oluşumunu artıracağı için su bazlı nemlendiriciler tercih edilmelidir.

Bölgesel uygulamalar

Yüzün belli bölümlerinde ortaya çıkan akne sorunu ayrıcalıklı bir bakıma ihtiyaç duyar. Akneli bölge için üretilen akne ve sivilce serumu gibi spot uygulama ürünleri tedavide sıklıkla kullanılır. Polente Pure Skin Serum, bölgesel akne ve sivilce oluşumu ile savaşmada etkilidir. İçeriğindeki yeşil çay özü, manuka yağı, manolya kabuğu özü, pancar özü ve çay ağacı yağı gibi bakteri oluşumunu önlemeye yardımcı olan antibakteriyel içerikler akne oluşumunu kontrol altına alır.

 

Tahriş ve dokunmaktan kaçınma

Sivilceyi yok etmek için sıkmak en sık yapılan hatalardan biridir. Sivilce tahriş edildiğinde çoğalan bakteriler yüzün çeşitli bölgelerine de yayılarak aknenin kontrol altına alınmasını zorlaştırır. Bu durum akne-sivilce tedavisi konusunda ilerlemeyi engeller.

Yüze dokunmak da en az sıkmak kadar yanlıştır. Dokunma ile eller diğer mikropları cilde taşır. Böylece hassas durumda olan akneli ciltteki bakteriler çoğalması kaçınılmaz hale gelir. Yüzdeki sivilce nedenleri arasında en yaygın olanlardan biri dokunarak cildi kirletmektir.

Agresif işlemlerden kaçınma

Akneli cilt aynı zamanda hassas cilt anlamına gelir. İri tanecikli peelingler, yoğun alkol içerikli tonikler, aşırı soyucu işlemler cildin bariyerini zayıflatır. Bu da cildin akne ile savaşması ve akne-sivilce tedavisi başarısız olmasına yol açar.

Her cilt probleminde olduğu gibi aknenin çözümünde de önemli olan doğru bakım rutinini belirleyip düzenli olarak uygulamaktır. Akne sorunu uzun süre akne ve sivilce serumu gibi özel ürünlerle düzenli bakım gerektirir.

 

 

Kullanıcı Yorumları

Öneriler ve fikirleriniz için bize yazın!

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.