Saç Bakımının Mucizevi İçeriği Argan Yağı ve Faydaları - Polente Natural

Saç Bakımının Mucizevi İçeriği Argan Yağı ve Faydaları

       Argan yağı faydaları saymakla bitmeyen en değerli yağlardan biridir. Bu nedenle genellikle ‘sıvı altın’ olarak adlandırılır. İçeriğinde antioksidan, yağ asitleri, E vitamini gibi faydalı besinleri barındırır. Dünyadaki bitki örtüsünün en eskilerinden biri olan argan ağacından elde edilen bu kıymetli yağ, saç bakımından cilde pek çok konuda mucizeler yaratır. Aromaterapide sıklıkla tercih edilen, en bilinen yağlar arasındadır.

Argan yağı nedir ve nasıl elde edilir?

Argan ağacı, Fas’ın kurak bölgesine özgü bir bitki türüdür. Yarı çöl iklimine sahip olan Sous Vadisi’nde yetişen bu özel ağaç türünün meyve çekirdekleri argan yağının kaynağıdır. Dünyanın en köklü ağaç türlerinden biri olan argan ağacı yaklaşık olarak 200 yüz yaşar. Yaşam süresi boyunca da küçük yaprakları ve verimli meyveleri ile doğanın kıymetli özlerini sunar. Meyveleri yaklaşık bir yılda, sabırla olgunlaşır. Yetiştiği bölgede ‘Hayat Ağacı’ ismiyle anılan argan ağacı, o kadar kıymetlidir ki kontrolsüzce tüketilmemesi için yetiştiği bölge UNESCO tarafından koruma altına alınmış durumdadır.

Argan yağı, içeriğinde bol miktarda E vitamini barındırır. Yağ asitleri açısından zengin bir yağdır. Tıp ve kozmetik alanında önemli bir yeri bulunan fitosterolleri içerir. Destekleyici yapısı ile besleyiciliği yüksek kıymetli bir yağdır.

Argan Yağı Faydaları ve Saç Bakımındaki Önemi

Argan yağı son zamanlarda saf formu ile veya ürün içeriklerine eklenen hali ile sıklıkla karşılaşılan bir içerik. Ancak faydaları çok eski zamanlarda keşfedilmiş bu içeriğin, güzellik ve bakımda kullanımı hiç de yeni değil. Bilinen en yaygın faydası, saç bakımındaki etkileridir. Argan yağı saç bakımında tercih edilecek en faydalı içeriklerdendir. Saç için önemi ve faydaları şu şekilde sıralanabiir;

  • İçeriğindeki A ve E vitaminleri ile saç köklerini besleyerek güçlendirir,
  • Yüksek ısı ile saçı yıpratan uygulamalara karşı korur,
  • Boya gibi uygulamalarla işlem görmüş saçları onarır,
  • Saç bakımı için özel bir içerik olan keratin ihtiyacını karşılayarak saçın ideal sağlığına kavuşmasına yardımcı olur,
  • Banyo sonrası veya kuru saç uçlarına uygulanarak saçların kolay taranmasına yardımcı olur,
  • Saç uçlarındaki kırıkların onarılmasını sağlar,
  • Saç derisine ve saç tellerine ihtiyacı olan nemi sunar,
  • Elektriklenmenin önüne geçer,
  • Saçların doğal ışıltısını kazanmasına yardımcı olur, mat görünümün önüne geçer.

Argan Yağı Nasıl Kullanılır?

Argan yağı saç bakımı için altın değerinde öneme sahiptir. Düzenli kullanımda mucizeler yaratır. Argan yağı nasıl kullanılır diye düşünüldüğünde cevap oldukça basittir. Hem günlük hem de haftalık bakım rutinine dahil edilerek kullanılabilir. Sıvı formdaki argan yağı banyo sonrası nemi alınmış saç uçlarına uygulanarak dipten uca bakım sağlar. Durulama yapılarak veya yapılmadan kullanılabilir.

Saç dipleri için 50 ml ölçüsünde bir sabit yağın (Hindistan cevizi yağı, avokado yağı vb.) içerisine 10-15 damla kadar eklenerek saç maskesi olarak uygulanabilir.

Saç bakımı için böylesine değerli bu içerik cilde ihtiyacı olan nemi sunmakta da başarılıdır. Birkaç damla Argan yağı, cilde masaj ile uygulanarak nem ihtiyacı karşılanabilir.

Kullanıcı Yorumları

Öneriler ve fikirleriniz için bize yazın!

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.