Bitkisel Kremler İle Zararlı Kimyasallardan Uzak Durmak Mümkün - Polente Natural

Bitkisel Kremler İle Zararlı Kimyasallardan Uzak Durmak Mümkün

         Zararlı kimyasallar hayatın her yerinde! Gıdadan kozmetiğe her alanda üretilen ürünlerin pek çoğunun içeriğinde sağlığı tehdit eden bileşenler yer alır. Kozmetik ve bakım ürünlerinin içeriklerinde yer alan bu zararlı maddeler hem cilt sağlığına hem de genel sağlığa ciddi oranda zarar verir. Bu nedenle ürün satın alırken içerik listesine göz atmak artık bir ihtiyaç değil bir zorunluluk halini almış durumdadır.

Günlük bakım ürünlerinin içerik listelerini okuyarak satın almak son yıllarda hızla yayılan bir konu. Buna rağmen pek çok kişi henüz içerik listesine bakma alışkanlığı kazanmış değil. Peki cilt bakım ürünlerinin içerik listelerinde olmaması gereken bu sentetik ve petrol türevi zararlı kimyasallar nelerdir?

Cilt Bakım Ürünlerinde Kullanılan Zararlı İçerikler

Güzellik ve bakım sektöründe yaşanan gelişmeler ürün içeriklerini de değiştirdi. Pek çok üretici ürünlerin raf ömürlerini uzatmak, koku, renk ve kıvam gibi fiziksel özelliklerini iyileştirmek veya maliyetlerden kısmak amacıyla üretimde doğal içeriklerden uzaklaşmakta. Hal böyle olunca hem kozmetik ürünlerinden vaad edilen faydayı elde etmek hem de bakım konusunda sağlıklı ve doğal olana ulaşmak zorlaşmış durumda. Bitkisel kremler, doğal nemlendirici krem ve nemlendirici losyon gibi ürünleri bulmak oldukça zorlaştı.

Cilt bakım ürünleri tercih edilirken uzak durulması gereken zararlı içerikler şu şekilde sıralanabilir:

 

  • Vazelin
  • Dioksin
  • Sodyum Sülfat
  • Paraben
  • Silikon
  • Cetyl Alkol
  • Triclosan
  • SLS
  • Mineral Yağlar
  • Sıvı Parafinler

 

Bu maddelerin pek çoğu içine katıldıkları ürünlerin küflenmesini ve bozulmasını önleyerek raf ömrünü uzatmayı ve ürünlerin formülasyonunu uzun süre korunmasını sağlar. Bu nedenle birçok üretici tarafından nemlendirici losyon gibi günlük bakım rutinine dahil olan ürünlerin içerikleri için tercih ediliyor. Ancak sentetik ve petrol türevli bu zararlı kimyasalların çoğu kanserojen etkiye sahiptir. Doğal nemlendirici krem ve doğal nemlendirici losyon gibi ürünler cildi iyileştirir. Buna karşın kimyasal içerikli olanlar uzun vadede cildin doğal dengesini bozmak, çeşitli cilt problemlerine ve hormonal dengesizliklere sebep olmak gibi durumlara yol açabilir.

Doğal İçerik Nedir?

Cilt bakımı ürünlerinin kullanımı çok eski zamanlara dayanır. Kozmetik sektörünün bugünkü kadar gelişmediği dönemlerde cilt sorunlarının çözümü için sorulan tüm soruların cevabı doğadan cevap bulmaktaydı. Doğadaki değerli yağlar ve elementler işlenerek cilt bakımı ürünü olarak kullanılmaktaydı. Ancak gelişen teknolojiden kozmetik sektörünün de nasibi almasıyla bu saf  içerikler kimyasallarla doldu. Hem cilt sağlığı hem de genel sağlığı korumak için doğal içeriklere ulaşmak daha değerli hale geldi.

Doğal içerikler, doğada ve insan doğasında halihazırda var olan değerli vitaminler, bileşenler ve özlerin tamamıdır. Kimi zaman bir meyvenin çekirdeği, kimi zamansa bir tohumun yağı kozmetik amaçlı üretilen bir bitkisel kremin içeriğinde yer alabilir. Doğadan gelen bu içerikler, cildimiz kadar yaşadığımız dünyayı da korur. Bitkisel kremler içeriğindeki değerli özler sayesinde doğa dostudur.

Kozmetikte kullanılan doğal içerikler nelerdir?

Cildimiz özel bir hassasiyeti ve dikkati hak eder. Değerli içerikler cildi onarmak, bakım yapmak ve cilt sorunlarıyla mücadele etmekte en büyük destekçimizdir. Kaynağı doğaya dayanan bitkisel ürünlerin içerikleri de doğa kadar zenginleştirilebilir.

Doğal nemlendirici krem ve sabunlar gibi pek çok bakım ürünün içeriği bitkisel yağlar, değerli çiçek ve meyve özleri, doğada yer alan özel elementler ve cilt yapımızda da doğal olarak bulunan içerikler ile çeşitlendirilebilir. Macadamia yağı, yaban mersini özü, zeytinden elde edilen squalene, pek çok bitkinin özünde bulunan niacinamide değerli bitkisel içeriklerden bazılarıdır. 

Polente Natural kökleri doğaya uzanan ayrıcalıklı bakım ürünlerinin tamamında bu değerli özleri hassasiyetle işler.

Kullanıcı Yorumları

Öneriler ve fikirleriniz için bize yazın!

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.