Gece Bakım Rutini İçin İdeal Cilt Bakım Ürünleri - Polente Natural

Gece Bakım Rutini İçin İdeal Cilt Bakım Ürünleri

 

        Gün boyunca kirliliğe, güneşin zararlı etkilerine ve olumsuz hava koşullarına maruz kalan cildimiz de bedenimiz gibi yorulur. Yıpranan cildi sakinleştirmek ve dinlendirmek gerekir. Cildinizi günün olumsuz etkilerinden arındırmak ve bir sonraki günde ışıl ışıl parlaması için doğru cilt bakım ürünleri ile özel bir bakım rutini hazırlayın, cildinizi şımartın!

Gece Bakımı Neden Önemlidir?

Doğanın nasıl kendi içinde gece-gündüz oluşumu veya mevsim değişimleri gibi bir doğal döngüsü varsa aynı şey cildimiz için de geçerlidir. Her cildin özel bir ritmi vardır. Doğayla uyum içinde erken saatlerde hareketlenen vücudumuz gün içinde yemek yemek, sıvı tüketmek, soğuğa, sıcağa ve rüzgara maruz kalmak gibi pek çok faktörden etkilenir. Bu dönemde tüm sistemlerimiz uyum içinde çalışır. Sonunda gece olup da uyku dönemine geçiş yaptığımızda cildimizin çalışma vakti gelir. Cilt kendini en iyi gece, derin uykudayken onarır ve yeniler. Sağlıklı bir cilt için yeterli uykunun önemli olması da bu nedenledir.

Cilt metabolizmasının en iyi çalıştığı bu saatlerden önce yapılan bakımın da etkisi artar. Bu nedenle gün sonu, cildi temizlemek ve cilt sorunlarıyla mücadele edecek ürünleri kullanmak için ideal zaman dilimidir.

 

4 Adımda Gece Bakım Rutini

 

Gece cilt bakım rutini oluştururken öncelikle kendi cilt tipinizi ve ihtiyaçlarınızı tanımanız gerektiğini unutmamalısınız. Cilt temizliği bile temel bir konu olarak görünse de her cilt tipinin temizlik ihtiyacı birbirinden farklıdır. Bu nedenle işe; cilt tipinizi ve hangi sorunlarla baş ettiğinizi belirleyerek başlamalısınız.

 

1.Temizleme

 

Cilt temizliği cilt bakımının olmazsa olmaz adımıdır. Gün boyunca havadaki tozlar, aşırı salgılanan sebum, makyaj kalıntıları ve daha pek çok kir cilt yüzeyine tutunur. Temizlik adımında işe makyajı temizleyerek başlamak gerekir. Bunun için yağı sökme özelliği olan çift fazlı bir temizleyici tercih edilmelidir. Ardından derinlemesine temizlik için sabun, jel veya köpük gibi bir yıkama ürünü kullanılabilir. Cilt temizliği yaparken cildi yıpratmamak ve yeni problemlere yol açmamak gerekir. Bunun için içeriğinde cildi aşırı kurutarak sebum dengesini bozan kimyasallar olan ürünlerden kaçınılmalıdır.

 

Cilt temizliği konusunda temiz içerikli cilt bakım ürünleri tercihinde bulunmak için Polente Natural doğal sabunlar tercih edilebilir. Ek olarak temizleme adımında haftada 1-2 defa olmak koşuluyla cilt; yıpratmadan ve yormadan peeling yapılarak ölü derilerden arındırılmalıdır.

 

2. Tonikleme

Temizlik sonrası açılan gözenekler yeni kirlerin yerleşmemesi ve siyah nokta, akne gibi cilt kusurlarının meydana gelmemesi için sıkıştırılmalıdır. Cilt bakım rutininde derinleme temizlik sonrası genişleyen gözenekleri sıkılaştırmak atlanmaması gereken adımlardandır. Bunun için gözenek sıkılaştırıcı özelliği olan tonikler tercih edilebilir. Doğal gül suyu da gözenek sıkılaştırma etkisi bulunan bitkisel içerikli bir tonik olarak bu adımda tercih edilebilir.

 

3. Serum

Serum, ciltteki tek bir soruna yönelik çalışan bir cilt bakım ürünüdür. Cilt tipine göre belli cilt problemlerini kategorize etmek mümkün olsa da cilt tipi birbiriyle aynı olan insanların bile cildinde başa çıkmak için uğraştığı sorunlar aynı değildir. Bu nedenle birbirinden pek çok farklı amaçla kullanılan serum çeşidi mevcuttur. Bu adımda cilt sorununu iyi belirlemek ve ona yönelik bir çözüm uygulaması olarak serum kullanmak gereklidir.

 

Akne ve sivilce sorunu yaşayan ciltler Yeşil Çay Özü, Manuka Yağı, Manolya Kabuğu Özü, Pancar Özü ve Çay Ağacı Yağı gibi zengin içeriklerle zenginleştirilmiş Polente Akne-Sivilce Serumunu bakım rutinine dahil edebilir. Böylelikle doğadan gelen değerli içerikler sebum fazlasını dengeleyerek gözeneklerin dolmasını engeller ve sivilce oluşumunu engeller.

 

Kırışıklık problemi de özenli bakım isteyen cilt sorunlarından biridir. Polente Kırışıklık Karşıtı Kolejen Serum, içeriğindeki yüzyıllardır kullanılan doğal içerikler sayesinde cilde ihtiyacı olan kolajen takviyesini sunarak yaşlanma belirtilerini hafifletmeye ve yavaşlatmaya yardımcı olur.

 

Polente Vitamin C Glow Serum, renk eşitsizlikleri ile savaşmak için ciltteki melanin üretimini kontrol eder. İçeriğindeki özel bileşenler; Squalane, Kuşburnu Çekirdeği Yağı ve Baobab Yağı sayesinde güneşin ve sivilce izlerinin sebep olduğu lekelere karşı mücadele ederek cilde gözle görülür bir ışıltı kazandırır.

 

4. Nemlendirme

 

Gece bakım rutininin en özel adımlarından biri cildi nemlendirmedir. Cilt, gece boyunca en yüksek performansla çalışarak kendini onarır. Bu nedenle doğal nemlendirici gibi cilt bakım ürünleri  gece uygulanmalıdır.

 

Polente Natural Niacinamide&Squalane içerikli doğal nemlendirici krem, içeriğindeki değerli özler sayesinde nemi cilde hapseder. Su bazlı nemlendirici krem içeriğindeki Macadamia Yağı ve Yaban Mersini Özü sayesinde yağlı ve karma ciltlere ihtiyaç duyduğu nazik bakımı sunar.

Kurudan normale tüm cilt tipleri için uygun olan Polente Natural Hyalüronik Asit & Squalane içerikli Doğal Nemlendirici Krem ise içeriğindeki yoğun nem kaynakları Shea Butter ve Borege(Hodan) Yağı sayesinde pullanma ve kuruluk hissinin önüne geçer.

 

Temizlenmiş ve bakım uygunlanmış bir cilt nemlendiricinin etkisiyle sakinleşerek uykuya hazırlanır. Gece nemlendiricisi cildi ertesi güne hazırlar. Cilt tipine uygun nemlendirici seçimi yapıldıktan sonra kan akışının aksi yönünde masaj uygulayarak nemlendirici sürülmelidir. Gece nemlendirici uygulaması sırasında  yapılacak yüz masajıyla hem kan dolaşımı hızlandırılabilir hem de nemlendiricinin etkisi artırılabilir.

Kullanıcı Yorumları

Öneriler ve fikirleriniz için bize yazın!

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.