Nemlendirici Hakkında Bilinmesi Gerekenler - Polente Natural

Nemlendirici Hakkında Bilinmesi Gerekenler

En büyük organımız cildimizdir. Ancak cilt, bakım söz konusu olduğunda bir bütün olarak değerlendirilmemelidir. Çünkü cildimizin her bölgesinde ayrı bakım ve nemlendirme ihtiyacı vardır. Örneğin; özellikle aşırı kuruma yaşanan diz, dirsekler ve topuklar gibi bölgelerin nem ihtiyacı ile hassas bir bakım gerektiren yüz bölgesinin nem ihtiyacı aynı değildir. Yüz; canlı, parlak, dolgun ve sağlıklı bir görünüme sahip olmak için vücudun diğer bölgelerine kıyasla daha ayrıcalıklı bir bakıma ihtiyaç duyar.

Nemlendirici cilt için neden önemlidir?

Yoğun nem ihtiyacı genetik olarak kuru cilt tipine sahip olmaktan kaynaklanır. Ancak bu yalnızca kuru cilt tipine sahip olanların nemlendirici kullanması gerektiği anlamına gelmez. Cildin doğal dengesinin koruması için tüm ciltlerin neme doymaya ihtiyacı vardır.

 

Ciltte; olumsuz hava koşulları, stres, hormonal değişiklikler, yanlış kozmetik ürün kullanımı gibi pek çok sebepten dolayı nem kaybı yaşanabilir. Genetik olarak ve diğer faktörlerden dolayı yaşanan nem kaybını önlemek için cildi dışarıdan ve içeriden beslemek gerekir. Aksi halde nemini kaybeden cilt parlaklığını ve sağlıklı görünümünü yitirir. Kırışıklıklarda artış, pullanma, hassasiyet gibi pek çok olumsuzluk nemsiz ciltlerde gözlenebilir.

 

İçeriği zengin bir nemlendirici cildin ihtiyacı olan desteği sağlayarak kuruluk probleminin ortadan kalkmasına yardımcı olur. İyi bir nemlendiricinin cilde pek çok faydası vardır. Bunlar;

 

  • Cilde ihtiyacı olan nemi kazandırma,
  • Yumuşaklık,
  • Pullanmayı engelleme,
  • Mat görünümün önüne geçerek cildi parlatma,
  • Kırışıklık oluşumunu engelleme,
  • Cildi doğal dengesine kavuşturma
  • Canlı ve ferah bir görünüm,
  • Cilt bariyerini güçlendirme,
  • Cildi makyaja hazırlama olarak sıralanabilir.

Su bazlı nemlendirici ve yağ bazlı nemlendirici arasındaki farklar

Doğru cilt bakımının temel koşulu öncelikle cilt tipinin belirlenmesidir. Her cilt tipinin nem ihtiyacı farklı olduğu için kullanılması gereken nemlendirici çeşidi de farklıdır.Yağlı ciltler için nemlendirici ile kuru ciltler için olan aynı değildir. Nemlendiriciler genel olarak su bazlı nemlendirici ve yağ bazlı nemlendiriciler olarak iki gruba ayrılabilir. Aslında bu iki çeşit arasında sadece basit bir temel farklılık vardır. Ürün içeriği incelendiğinde;

 

Su bazlı nemlendirici: İçerik listesinde su (Aqua) ilk sırada yer alır.

Yağ bazlı nemlendirici: İçerik listesinde yağ veya yağ olarak bilinen bir etken madde ilk sırada yer alır.

 

Bu temel farklılık dışında iki nemlendirici türünün de içeriği benzer etken maddelerle zenginleştirilebilir. Her iki çeşitte cildi yumuşatan, havadaki nemi cilde hapseden ve su tutucu özellikli içerikleri barındırır. Değerli ve cilt için oldukça faydalı bir vitamin olan Niacinamide gibi içerikler her iki türlü nemlendiricilerin de içeriğine dahil edilerek ince kırışıklıklar gibi kuruma kaynaklı etkilerle savaşabilir.

Yağlı ciltler için nemlendirici ihtiyacı duyanlar yapısı daha hafif olduğu ve hızlı emildiği için su bazlı nemlendirici tercih etmelidirler. Ancak kuru ve kurumaya yatkın karma ciltler için su bazlı nemlendiricler cildi neme doyurma noktasında yetersiz kalabilir. Bu nedenle içeriği daha yoğun olan yağ bazlı nemlendiriciler tercih edilmelidir. Hızlı emilen dry oil gibi içerikler de keyifli kullanımı ile tercih edilebilir.

Nemlendirici uygularken dikkat edilmesi gerekenler

Cildi nemlendirmek cilt bakımının en keyifli adımlarındandır. Yüz, vücut ve saçları düzenli olarak nemlendirmek hem etkili bir bakım hem de iyi hissetmek için en iyi yollardan biridir. Peki nemlendirici uygularken nelere özen gösterilmelidir?

 

  • Nemlendiricinin ciltte daha iyi ve hızlı emilebilmesi için duş sonrası en ideal zamandır. Hafif nemli cilde uygulanan nemlendiriciden gözle görülür ölçüde daha büyük bir etki sağlanabilir.
  • Cildimiz hassas bir bakımı hak eder. Çok fazla ovalamak ve hırpalamak yerine nemlendirici uygularken kan akışının tersi yönde hareketlerle aşağıdan yukarı doğru cilde yedirmek en doğrusudur. Bu yöntem, cilt ve vücut nemlendiricilerinin tamamı için geçerlidir. Özellikle geniş alanları nemlendirirken yağ ve losyon gibi daha akışkan ürünlerin seçilmesi uygulama açısından daha kolaylaştırıcı olabilir. Örnek olarak; dry oil (kuru yağ) hızlı emilimi ve yoğun nem sağlama etkisiyle tercih edilebilir.
  • Bakımdan fayda görmenin temel kuralı düzenli bir rutin oluşturmaktır. Nemlendirici kullanımı da sabah-akşam düzenli bir rutin halinde uygulanması gereken bakım adımlarındandır.

 

Sağlıklı bir cilt için cildin doğal nem dengesini korumak gereklidir. Bunun için bakım rutinine içeriğinde zararlı bileşenleri bulundurmayan bir nemlendirici eklemek kadar bol su içmek de önemlidir. Cildin doğal nemlendiricisi olan su tüketimi ihmal edilmemelidir.

Kullanıcı Yorumları

Öneriler ve fikirleriniz için bize yazın!

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.