Uyku Öncesi Nemlendirici Kullanımının Cildi Tazeleyici Etkisi - Polente Natural

Uyku Öncesi Nemlendirici Kullanımının Cildi Tazeleyici Etkisi

        Güne ışıl ışıl, canlı ve taze bir cilt ile başlamanın sırrının bir önceki gece yapılan bakımda saklı olduğunu biliyor musunuz? Uykunun yenileyici etkisi gece boyu cilde ihtiyacı olan desteği sağlar. Cilt bakımında tercih edilen değerli içerikler hücrelerin yenilenmesine katkıda bulunur. Bu nedenle gece bakım rutininde doğal nemlendirici ile cilde ihtiyacı olan nemi sunmak önemlidir.

Gece boyunca cilt metabolizması aktif olarak çalışarak kolajen üretimini sürdürür. Böylece gece boyunca süren bu yenilemeyle ciltteki kırışıklıkların derinleşmesi engellenir, göz altı torbalarının belirginleşmesinin önüne geçirilir ve cilde ihtiyacı olan elastikiyet sağlanır. Ancak cilt yalnızca uyku ile tek başına yenileme sürecini etkili biçimde tamamlayamaz. Sağlıklı ve canlı bir cilt için; uyku öncesi yapılan cilt bakımında yüzü temizleme için kullanılan ürünlerin ve doğal nemlendirici ürünlerin zengin içerikler barındırması önemlidir.

Uyku cildi nasıl etkiler?

İyi bir uyku yalnızca genel sağlık için değil cilt sağlığı için de çok önemlidir. Çünkü gün boyunca yorulan ve yıpranan cilt 8 saatlik standart bir uyku süresi boyunca, pek çok farklı işlem ile kendini yeniler, canlanır ve ertesi güne hazırlanır. Ciltteki kırışıklıkların belirginleşmemesi, göz altındaki mor halkaların görülmemesi ve cildin kolajen üretimi ile nemini koruyabilmesi için iyi bir uyku şarttır. Uyku öncesi cilt,  bu cilt problemleriyle savaşan özel içeriklerle zenginleştirilmiş ürünlerle desteklendiğinde maksimum etki sağlanabilir.

 

8 saatlik bir uyku sırasında;

  • Büyüme hormonu salgılanarak cilde nem ve esneklik sağlayan kolajen üretimi gerçekleştirilir. Gün boyunca ciltte oluşan yıpranma ve hasar, uykunun ilk 3 saati süresince salgılanan hormon ile onarılır.
  • 4. ve 5. saatte cildi zararlı toksik maddelere karşı koruyan hormon olan melatoninin salgılaması en yüksek seviyelerdedir. Uyku süresince cildin onarılması bu zaman aralığında da devam eder.
  • Uykunun geri kalan süresi boyunca vücut gevşer ve REM uykusuna geçilir. Cilt kalitesini düşüren kortizol salgılanması bu evrede düşer. 8 saatlik döngü tamamlandığında cilt yenileme süreci de tamamlanır.

 

Hormon değişimlerine ek olarak uyku süresince vücudun gevşemesi ile vücut sıcaklığının düşmesi iyileşmenin maksimum seviyede olmasını destekler. Yeteri kadar uyumamak ciltteki nem dengesini bozarak cilt kuruluğu ve kırışıklık görünümündeki artışı beraberinde getirir.

Uykunun cildi maksimum seviyede olumlu etkilemesi için, uyku öncesinde yüzü temizleme çok önemlidir. Cilt tipine uygun bir temizleme ürünü ile yapılan nazik bir temizleme işlemi gözeneklere gün boyunca dolan kir ve yağı arındırır. Ardından cilt bariyerini korumak için cilt tipine uygun doğal nemlendirici seçilmelidir. Yağ bazlı veya su bazlı nemlendirici, cildin nem dengesini korumak için uyku öncesi ince bir tabaka halinde uygulanmalıdır.

Gece nemlendiricisinin içeriğinde hangi içerikler olmalı?

Gece boyunca ciltte kalacak ürünlerin içerikleri çok önemlidir. Çünkü cilt, yenileme sırasında bu içeriklerin desteği ile çalışır. Cilt uyku öncesi ne kadar faydalı içerikle beslenirse o kadar canlı ve aydınlık bir sabaha uyanmak mümkündür. Yüzü temizleme ve nemlendirme ile rutin sırasında doğal içerikleri tercih etmek bu nedenle önemlidir.

 

Gece nemlendiricisini seçerken doğal nemlendirici seçimi yapılmalıdır. Ancak her cildin nem ihtiyacı eşit olmadığı için cilt tipine göre ürün tercih edilmelidir. Kuru ciltler için yoğun nem ihityacı ile yağ bakımından zengin ürünler tercih edilmeli, yağlı ciltler için hafif ama yeterli nemi sağlayacak içerikler seçilmedir.

 

  • Yağlı ve Karma Ciltler

 

Yüzde yüz bitkisel bir içerik olan Squalane nem sağlamada mucizevi bir etkiye sahiptir. Polente Natural su bazlı Nemlendirici gözenekleri tıkamayan yapısıyla yağlı ciltler için ideal Squalene içerikli ürünlerdendir. Niacinamide(B3) akne problemi yaşayan hassas ciltler için değerli bir içeriktir. Yağlı ciltler için tercih edilecek nemlendiricilerin içeriğinde bulunduğunda gece boyunca cilt onarımına yardımcı olur.

 

  • Kuru Ciltler

Kuru ciltler ise doğal nemlendirici tercihinde bulunurken yoğun nem sağlayan içerikleri tercih etmelidir. Hyalüronik asit hücredeki nemi düzenlemedeki etkisi ile kuru ciltler tarafından kullanılacak gece nemlendiricileri için değerli bir içeriktir. Kırışıklıkların derinleşmemesi ve cildin kaybettiği nemi geri kazanması için Polente Natural Hyalüronik Asit&Squalane içerikli krem tercih edilebilir.

 

Yeni bir güne; taptaze, parlak ve canlı bir ciltle uyanmak için gece bakımı ihmal edilmemelidir.

Kullanıcı Yorumları

Öneriler ve fikirleriniz için bize yazın!

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.